dijous, 17 de maig del 2007

Els Programes Municipals (I). El Programa del Partit Popular

El programa electoral del PP és el primer que m'ha aplegat a les mans, així que és el primer a repasar.

Baix el lema electoral general "Confiança" , escollit pel partit per a les properes eleccions autonòmiques i municipals del dia 27 de maig, amb el que volen transmitir "fermesa, determinació, convicció, tranquil.litat i sinceritat" i amb altre lema mes particular "Compromesos amb tu, tu eres Castalla", el PP de Castalla presenta un programa que, al meu pareixer, té molt mes sentit si abans has llegit la revista que ja s'ha repartit per tot el poble amb tot el treball fet, perque la majoria dels punts del programa parlen de una continuitat en eixe treball, deixant moltes coses en l'aire, sense concretar massa.

El programa, presentat en castellà, valencià i angles, l'han separat en els següents punts:

- Hisenda i Economia
- Camins Veïnals i Vies Públiques
- Recursos Hidàulics i Aigües Residuals
- Industria, Comerç i Agricultura
- Turisme
- La nostra Cultura i les nostres Festes
- Educació i Esport
- Sanitat, Medi Ambient i Joventut
- Vivenda, Obres Públiques i Urbanisme
- Seguretat Ciutadana
- Protecció Social i Promoció d'Ocupació
- Participació Ciutadana

Dins de cada apartat, intentaré detindrem en els punts mes destacats.

Hisenda i Economia

- Tindrem present en el nostre treball diari les sol.licituts als organismes oficials per a aconseguir les majors subvencions per a la nostra ciutat

Es obligació, independentment del partit que governe, sol.licitar totes les subvencions possibles per al poble. Els darrers 12 anys, hem segut molt ben tractats en aquest sentit perquè el govern municipal ha coincidit amb color de govern amb Diputació i Generalitat. Si algun dels tres canviara de color, podria ser altre cantar, ja que costaria un poc mes de aconseguir-les.

- Facilitarem, a través d'internet, l'accés als servicis municipals

Es deveres que està treballant-se amb una nova web de l'ajuntament on es podran sol.licitar diverses licències i fer alguns tramits on-line. Esperem que tots estos servicis vagen ampliant-se i es facilite el treball i mes informació a tots els ciutadans.

Camins Veïnals i Vies Públiques

- Mantindrem en perfecte estat i embellirem les nostres vies públiques

Perfecte...però és precis pintar els carrers una setmana abans de Festes ?. Es contradictori, que es vullga realçar les nostres Festes i que no puguem ensenyar cap foto d'esquadra que no tinga un pas de peatons o un "Stop"als peus. No es podrien pintar per a Sant Jaume? Tal vegada seria suficient.

- Crearem un pla d'eliminació de barreres arquitectòniques en edificis públics, vies públiques i espais urbans

Exemples com el parc del Xorro, amb la seua rampa per a accedir o l'ascensor de la Casa de Cultura van en la línia en que cal treballar, però tan important és posar l'ascensor en la Casa de Cultura, com que no et façen mala cara quan tenen que posar-te'l en marxa quan realment el necessites.

Recursos hidràulics i Aigües Residuals

- Dotarem a la població d'un nou depòsit d'aigua

Es referixen al que acaben d'inaugurar o és que va a fer-se'n altre?...Realment un nou depòsit és la solució per a l'aigua al nostre poble?

Industria, Comerç i Agricultura

- Seguirem mantenint el nivell de qualitat aconseguit en les darreres edicions de la Fira de Sant Isidre

A que es referixen quan parlen de "nivell de qualitat"?. Qualitat és també no tornar-se boig circulant pel poble amb cotxe eixos dies, qualitat és també trobar on aparcar, qualitat és també no oldre a pixum durant una setmana a certs carrers. Cal també no deixar de treballar per a solucionar els inconvenients que suposa aquest aconteciment, perquè la Fira no sols és metres ocupats, nombre d'expositors o de visitants.

Turisme

- Seguirem promocionant la nostra ciutat, assistint a les fires mes importants de caràcter nacional

Esta clar que si és vol un poble turistic, hi ha que tindre presencia en totes aquestes fires, encara que, personalment, no estic a favor de una política "pro-turisme".

- Continuarem promocionant el nostre Castell, així com tots el nostre patrimoni històric i cultural

El patrimoni històric i cultural incluix el casc antic? Perque no es nomena per a res en tot el programa, ni tampoc en la revista. Tenim un castell molt bonic, espectacular, però les faldes del castell donen pena. No es pensa fer res per a intentar reviscolar-lo?...Tombar illes senceres de cases per fer parcs de formigò és tot el que es pot fer pel nostre casc antic?.
.
La nostra Cultura i les nostres Festes
.
Un dels nostres objectius primordials serà la posada en funcionament de l'Auditori
.
La veritat és que les obres van ràpides. De complir-se els plaços, a finals d'any podrem disfrutar d'un nou espai per a la cultura, encara que, pel que tinc entes, no s'ha preguntat pareixer ni opinio ninguna, a cap de les agrupacions per a les que esta pensat. Confiem que s'encerte, perque és per a molts anys.
.
Educació i Esport
.
- Sol.licitarem de Conselleria d'Educació la construcció d'un nou col.legi públic
.
Açò ho destaque per la manera de plantejar-ho, transmetent que en aquest tipus d'obres té molt a dir la Conselleria. Em sembla perfecte, perque allò més fàcil haguera segut dir "Construirem un nou col.legi públic".
.
- Seguirem concedint beques d'estudis als universitaris, així com ajudes per als llibres de text i menjador als alumnes d'infantil
.
A les ajudes per als llibres de text tenen acces la majoria de xiquets -per no dir, tots-, però pel que sé, la major part de les ajudes de transport i menjador per als xiquets, va a parar a aquelles families empadronades a les afores del poble, ja que tenen prioritat. Així que si alguna d'aquestes ajudes la necessiteu realment, a empadronar-se en la caseta de camp toca.
.
- Creació d'una nova pista de tenis de gespa artificial
.
A ningú crec que li faça sobra cap instalació esportiva, però és el que realment necessita el poble quan ja hi han tres pistes de tenis a l'aire lliure per practicar aquest esport?.
Ara mateix es pot practicar a l'aire lliure, tenis, futbet, frontò i voley..i no se si atletisme adequadament, perque la pista que hi ha no se si és apropiada.
No és qüestió de tindre pistes per a esports que no tenen demanda, però no estaria de mes una pista de basket a l'aire lliure, no? Recorde que és el segon esport mes popular al nostre pais, despres del futbol.
.
- Desenrotllarem a traves de l'esport els hàbits i estils de vida saludable
.
I hauran de seguir pagant els sagals per a poder practicar-lo?
.
Sanitat, Medi Ambient i Joventut
.
- Habilitarem en l'antic abocador una nova zona d'espai públic
.
L'antic abocador no està ocupat per Castalla Internacional? Deu haver lloc encara per fer un parc, perfecte donç...però serà per a tot poble o per a Castalla Internacional com la piscina que ja tenen allí i que sols tenen accés ells -o això tinc entes-?.
.
- Ampliarem les instal.lacions del nostre eco-parc per a oferir un millor servici
.
Em pareix perfecte, l'eco-parc va quedant-se xicotet.
.
Vivenda, Obres Públiques i Urbanisme
.
- Creació d'un nou edifici per a la ubicació dels servicis administratius municipals
.
No vull assegurar res, però em sembla que ja estan treballant en ell, separant els cables de llum i demés de les façanes i colocant postes provisionals en la Avda. Rep. Argentina.
.
- Continuarem oferint la nostra ajuda en la restauració del patrimoni històric local
.
Entenc per ajuda, diners i subvencions per arreglar edificis com l'esglesia, que s'ha quedat molt bé per darrere i ara li tocarà per davant. Per cert, la il.luminació de l'esglesia ha segut un encert.
.
Seguretat Ciutadana
.
- Es realitzarà un pla integral de seguretat vial per a resoldre els punts conflictius de la nostra ciutat.
.
"Es justo y necesario"
.
Protecció Social i Promoció de l'Ocupació
.
- Continuarem oferint el nostre suport a les entitats socials
- Ampliarem la cobertura dels nostres servicis socials
.
Es, a este tipus de propostes -en quant a la redacció d'elles- a les que em referisc quan parle de que el programa no concreta massa en alguns aspectes. Com?, De quina manera? Que hi ha previst o pensat per a "continuar oferint" o "ampliar"?.
.
Participació Ciutadana
.
- Mantindrem informada a la ciutadania de les principals actuacions realitzades per l'Ajuntament
.
Podrem disfrutar de la retransmisió -encara que siga en diferit- del plenaris? Es posaran a una hora que tot ciutadà puga anar? Podrem disfrutar d'una radio mes objectiva i participativa?.
.
- Crearem una nova regidoria d'integració per a la població estrangera
.
Crec que la creació de noves regidories es algo necesari, i no s'ha de tindre por per crear-les.
.
Despres de la presentació del programa, vaig disfrutar un rato de les fotografies de les anteriors llistes, i dic que vaig disfrutar perque vaig veure gent molt jove aleshores, a Lino amb monyo, a mon tio "El Roch", quan encara era roig...-ara és blanc-, a Antonio "El Campechano" amb monyo i bigot,...i em vaig fixar en que a les primeres eleccions, ara fa 28 anys, la llista a presentar era de 12 persones i ara, despres de tots estos anys, les llistes son de 13 persones, quan la població, en aquest temps, s'ha duplicat. Per aixó dic que no hi ha que tindre por a crear noves regidories.
.
Ale, fins açí el repas al programa del Partit Popular, ara a esperar que repartisquen els altres dos programes i moltes gràcies per aplegar fins a la fí.
.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Per favor, ¿algú podria explicarme d'on es trauràn els diners per a fer el parc a Castalla Internacional?
Tinc la sensació de que no tindrem prou diners amb el que Castalla Internacional deixa al poble i per tant aurà d'eixir del que paguem a la Castalla NO internacional.

Anònim ha dit...

El psoe i el bloc han fet programa en paper?

Vicent Quiles ha dit...

Jo personalment ho desconec perque no els tinc, i si vaig aconseguir el del PP és perque en la presentació de la candidatura estava damunt de cada cadira.
Crec que ninguno dels tres partits ha fet un enviament massiu del seu programa al poble.

Anònim ha dit...

el psoe comença hui (dilluns, 21-05-2007) a repartir el programa a totes les cases.

Anònim ha dit...

El BLOC, en la seua línia d'aprofitar les noves tecnologies, posa a disposició de tot el poble el seu programa en valencià i en castellà. Qui vulga se'l pot imprimir o passar-lo per e-mail i aixina no gastarem tant paper, perquè molta gent ni se'ls llig i després tot va directe a la brossa.

Es poden descarregar en:

http://es.geocities.com/blocdecastalla/programa2007.pdf

http://es.geocities.com/blocdecastalla/programa2007castellano.pdf

Anònim ha dit...

que fort lo de pp, donar plantetes en la plaça del mercat. Eixes plantetes les ha pagat el partit o el poble?. Amb els diner que paga el ciutada es pot prometre moltes coses com el parc en Castalla Internacional. primer que mire con te Castalla i despres que prometra

Anònim ha dit...

El mes fort és que la gent es venga per una planteta, una paella gegant, un sopar de la tercera edat,...El problema d'aquest poble no està en els seus polítics, està els ciutadants que els voten.

Anònim ha dit...

" Els darrers 12 anys, hem segut molt ben tractats en aquest sentit perquè el govern municipal ha coincidit amb color de govern amb Diputació i Generalitat. Si algun dels tres canviara de color, podria ser altre cantar, ja que costaria un poc mes de aconseguir-les."
.. que poca vergonya fer aquest tipus de comentari,,,, perque no diuen els diners que han deixat d'ingresar per culpa de la desidia i de la mala organització... que pasa que si mana psoe o bloc no van a dorna dines?, ale va , quin conte de xinos.. això nomès es una tàctica mès per a enganyar al poble.
lo que no tinc clar si aquest comentari la fet el pp o vicent pero tela marinera... no en pareix correcte fer aquest comentari tan hipòcrita.

Vicent Quiles ha dit...

Abans de contestar-te, tinc que dir que este tipus de comentaris deurien anar signats ja que és molt fácil dir les coses amagat darrere de l’anonimat i molt difícil contestar amb nom i cognoms a algú a qui saps que coneixes però s’amaga, i no saps si vol aportar algo, ficar canya o donar per sac…I em fa duptar si aceptar-los o rebutjar-los.

Dit açò i que val per a tots, anem per parts:

- En les entrades en les que comente els programes municipals, les frases amb cursiva és el que diu/proposa cada partit i els comentaris a continuación sense cursiva són els que jo faig.

- El comentari al que fas referència l’he fet jo.

- Respecte als “diners que han deixat d'ingresar per culpa de la desidia i de la mala organització”, em consta que algo hi ha però com no tinc dades concretes, no puc parlar del tema.

- Si dic que hem segut ben tractat, ho dic agarrant-me a les dades que el PP ens fa aplegar a tot el poble en la seua revista. Si realment hem rebut els darrers 4 anys subvencions per 4.007.575,01 que ells diuen donç “hem segut ben tractats”, o no? Si eixa xifra no és real, els primers que s’enganyen són a ells mateixa.

- Finalment, com pensé que tot ha segut un problema de interpretació per part teua, et posaré un exemple del que he vullgut dir amb el canvi de color a algún estament de poder.

No estava pensant en el cas de que la Generalitat siga PP i l’ajuntament PSOE o Bloc.
Estava pensat, just el cas contrari. Imagina que els darrers 4 anys, la Generalitat haguera segut PSOE i el nostre ajuntament PP. Si Castalla demana diners a la Generalitat per posar la gespa al camp de futbol i, al mateix temps, també ho demana Onil, governat pel PSOE…Qui haguera mullat primer?. O en el cas d’haver diners sols per a un camp de futbol, qui tindria el camp de gespa aleshores? Així podriem posar molt exemples, arreglar la bomba d’un aqüifer, fer un nou parc,…Sols volia transmetre que és molt mes fácil conseguir els diners si tots són amics i tenen els mateixos interesos polítics.

Anònim ha dit...

pos si vicent, a falta d'un dies per a les properes eleccions crec que estic un poc susceptible, no vaig llegir bé la nota, pensava que era un comentari que va posar el pp al bulletí, i clar entre les plantetes, les respostes que no donen i la manera de fer-se la campanya estic que ni t'ho conte... no sé que hi haurà de veritat amb els colors d'uns i altres però tinc entés que no és per el color sino la manera i on tens que demanar diners exemple sax i tibi eren de diferent colors i s'han emportat més diners que castalla en proporció, a castalla tenien pp, a la generalitat tenien pp i a madrid teniem psoe el govern estatal ens va donar 1,2milions d'euros i per no justificar el seu aprofitament el estat ens el va retirar eixos diners per a donarlos altres pobles... de totes formes sóc el menys indicat per a xarrar del tema... mira vaig a posarme ja a reflexionar i no parlar més de política... done a entendre que el meu color no es del que vol governarmos per al infinito i mès enllá... m'agradaria un canvi, un trencament de la majoria absoluta una regeneració de dalt a baix del sistema que tenim imposat... vuig altre futur per al poble que no siga tot construcció i a més no en de pedre de vista que la feina de pp en aquestos pròxim anys serà centralitzar tots els diners i esforços per a castalla internacional... acomençant per un parc que promet al antic abocador il.legal, passant per el colegi bilingue al que donaran beques als estrengers etc etc... bé, vaig a taparme cap i tot i el dilluns vorem si en pose a plorar o m'agarra la risa.
lamente la brusquetad amb la que vaig exposar el tema.

Anònim ha dit...

Lo que més m'ha sorprés del programa del PP és el poc esment que es fa de Castalla Internacional, més quan va una resident d'allí en la seva llista, amb uns plantejaments molt concrets que no mes afecten a la seva urbanització. Es que s'ha fet un programa diferent per a Castalla Internacional?

The Vaquerman