divendres, 24 d’octubre del 2008

L'economia segons es mire

.
Darrerament els divendres no solen ser els millors dies per al món econòmic, i hui no pareix que vaja a ser una excepció.

Hui ens hem despertat amb la mala dada de l'atur (LA TASA DE PARO ESCALA AL 11,3% Y TOCA SU NIVEL MÁS ALTO EN CUATRO AÑOS). A més l'Ibex-35, principal índex de la Borsa espanyola, esta perdent "en tiempo real" com diu tots els dies Pedro Carreño en el TD1 de tve, al voltant d'un 7,5%, el que fa que acumule unes perdudes de més del 16% sols en el que va de setmana, i quasi un 47% en el que va d'any.

De tota manera, si no us falta la faena i no teniu diners en borsa, no hi ha per que patir. A més, també hi han bones noticies per a la butxaca dels pobres.
L'Euribor baixa per onzé dia consecutiu, encara que el que tinga hipoteca no ho veurà reflectit a curt termini, el preu de la gasolina cau un 5% i ja s'arrima a l'€uro per litre, i s'espera que el Banc Central Europeu torne a baixar els tipus d'interés en la reunió de la propera setmana, cosa que, entre altres coses, deuria notar-se en la cotització a la baixa de l'Euribor en els propers mesos.

Al remat, per al ciutadà de a peu, hi han més bones noticies que roines. No creeu?. Mentre no ens falte salut i faena...
.