dimecres, 28 de febrer del 2007

Quina Castalla Volem?

Cartell Anunciador de "Quina Castalla Volem"


Les associacions del poble, Natura i Gent, Centre d’Estudis la Foia i Fòrum 21 estan organitzant una serie de conferències dedicades a Castalla.
QUINA CASTALLA VOLEM ? és el títol genèric d'aquestes conferències que tenen com objectiu comú la reflexió sobre el futur que volem per al nostre poble.

Segons expliquen els membres d'aquestes associacions en el mail que han difundit :
.
"Lluny de partidismes i de tendències polítiques, volem una informació tranquil·la i meditada sobre l’experiència d’altres. Castalla està creixent molt en molt poc temps i els coneixements de determinades persones en aquestes qüestions (catedràtics d’universitat, membres d’associacions, polítics d’altres poblacions) ens pot ajudar molt a decidir entre tots, quin és el ritme i la forma adequada de créixer o actuar per a Castalla. Està clar que no tots estarem d’acord, però tots, absolutament tots, hem de participar, perquè només així facilitarem la faena dels nostres dirigents. Mostrant les nostres opinions i escoltant els seus problemes.

No volem un poble partit en dos on uns critiquen qui mana i altres el defenen. Volem un poble unit que es preocupa pel seu futur. Que el parla, que el discuteix, que planteja el seu punt de vista en funció dels seus interessos. No volem unes conferències on sempre trobem les mateixes cares. Volem, NECESSITEM la teua participació i la de la teua associació per què açò no passe.

Estem en un moment en el que no ens podem quedar al marge del que està passant al nostre voltant. Podríem enumerar una llarga llista de problemes a discutir, però també una altra d’oportunitats que mai havíem tingut com a poble. Podem triar implicar-nos o quedar-nos a casa veient la televisió.

En molts altres llocs està organitzant-se taules de participació ciutadana on les associacions i els habitants de la localitat tenen l’oportunitat de sentir-se part de l’organització del seu poble. Ciutats amb governs de partits polítics molts diversos ja conten amb aquestes plataformes ciutadanes on es tracten temes i problemàtiques molt diverses i tots poden afirmar que aquest tipus d’organització ajuda a sentir-se més implicat en la millora de la seua ciutat. Quan estàs dins i et sent partícep, entens els problemes que es generen molt millor i quan participes de les solucions, et sents molt més implicat.

Per tant, sol·licitem la teua presència com a ciutadà o ciutadana de Castalla. Tots hem de tenir veu. Tots hem de participar."

Les conferències preparades per aquest cicle són les següents:

- Dimarts 6 de març a les 20:30h. al saló d’actes de la Casa de Cultura de Castalla.
EL MODEL ACTUAL D’URBANITZACIÓ: PROBLEMÀTICA
Enrique Climent. President d’AUN. (Abusos Urbanístics NO). Modera: Carlos Aguilera

- Dimecres 7 de març a les 20:30h. al saló d’actes de la Casa de Cultura de Castalla.
PLANTEJAMENT URBANÍSTIC SOSTENIBLE ¿ QUIN ÉS L’IDEAL D’ACTUACIÓ ?
Antonio Pastor. Profesor d’Ecologia de la Universitat d’Alacant. Modera. Carlos Aguilera


-
Divendres 9 de març. a les 20:30h. al saló d’actes de la Casa de Cultura de Castalla.
TAULA RODONA SOBRE PARTICIPACIÓ CIUTADANA (amb participació d’asoc. locals)
Amb Carmen Pilar Nieto Pedraza. Regidora de Medi Ambient de Biar. Modera. Carlos Aguilera.

La veritat és que sembla una bona oportunitat de saber i coneixer la situació del nostre poble des d'aquestos punts de vista explicats per gent aliena al poble i poder comparar les possibles conclusions amb les xarrades que esperem que façen properament els politics que pensen pillar el mando del poble dins de tres mesos.

.