dimecres, 28 de febrer de 2007

La Serra del Maigmo, Espai Natural Protegit

Segons informava anit la web del Bloc de Castalla, ahir, 27 de febrer van ser declarades les serres de El Maigmo i de El Sit, Espai Natural Protegit pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana.

De tota manera, segons informa hui el diari Información, la noticia no és del tot satisfactoria, ja que el pla de proteció aprovat pel Consell, exclou les serres d'Agost i Castalla, a mes de la zona de "l'Aljub", al terme de Tibi, on es pretenen construir 1200 bungalows.
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No és veritat. Tota la serra de Castalla queda protegida (podeu mirar els mapes). Lo que no queda protegit és el Ventós i l'aljub de Tibi.

Algun dia explicarem tot el procés, però ara no es pot perquè hi ha gent que encara té càrrecs importants en el pp de valència i que ha fet més faena per al bloc que per al pp. Però clar, el PP és el PP, i la protecció que ha posat no és la que haguera posat el bloc.

Vicent Quiles ha dit...

Moltes gràcies per l'aclaració i millor si és així.

Pellikana ha dit...

Altra aclaració segons ZONA 15:

El Consell declara Paisatges Protegits les serres del Maigmó i de Castalla

La recent declaració de Paisatge Protegit per a les serres del Maigmó i del Sit per part de la Generalitat Valenciana no ha deixat satisfets als membres de la Plataforma contra les eòliques de la zona 15.

El seu portaveu, Fernando Moles, opina que el nou Decret no descarta per complet la instal·lació de aerogeneradores en les forests de la Foia, ja que supedita qualsevol actuació “a polítiques coherents per a una adequada distribució d'usos i activitats sobre el territori... i des de la perspectiva de l'interès general”, segons s'inclou en el preàmbul del Decret.

A més, explica Moles, recentment la conselleria de Territori ha fet públic un pla d'instal·lació de parcs eòlics que finalitza en 2010, “i en el qual s'inclou la serra de Castalla, a pesar d'aquesta declaració de Paisatge Protegit”. Per aquesta raó, la Plataforma es mostra escèptica quant a que aquest Decret pugui frenar la col·locació de aerogeneradores, “afavorint només interessos privats i no generals com diu el Consell”, indica el seu portaveu.

Però tenen altre retret cap al citat Decret i és que no ha inclòs les serres de la zona nord, que pertanyen a Biar, Onil i Banyeres, “desoint les peticions expresses que van realitzar aquests municipis”.

Más protecció per a Castalla

Per la seva banda, el col·lectiu de Esquerra Unida de l’Alacantí, es mostra també molt crític perquè el Consell no ha atès a les seves al·legacions ampliant la zona de protecció de la serra de Castalla fins al límit de l'autovia, 1.500 hectàrees més, “que hagués inclòs importants zones de cultius de secà i hàbitat freqüent per a les aus rapaços”, explica Miguel Ángel Pavón, responsable d'ordenació del territori de l'àrea de Medi ambient.

Pavón lamenta que no s'hagin tingut en compte les al·legacions en aquest sentit quan, en canvi, el Decret sí amplia la zona de protecció a Petrer, Saix i Tibi, amb 400 hectàrees més. Encara que, afegix, “han deixat fora la urbanització de l'Aljub”. Pavón opina que aquestes mesures responen a interessos polítics”.

Crec que està deu ser la verdadera. Bé, almenys jo no vaig d'anonim!!jajajaja

Vicent Quiles ha dit...

Gràcies per la teua aportació Jordi.