diumenge, 11 d’abril del 2010

Madrid-Barça, el que suposa jugar el dia 10.

.
La mateixa passió que tinc pels esports, a vegades pense que la tinc per les dades i les estadístiques, i això, sovint crec que em fa veure els partits d'altra manera, amb menys passió, fet que s'agraïx.

Un exemple: Des de que es juguen els quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet per accedir a la Final Four -al millor de cinc partits-, les dades diuen que el que guanya el primer partit acaba accedint a la Final Four.
En l'apassionant Barça-Madrid, el primer partit el va guanyar el Barça, donç ja sé que si em perd algun partit de la serie, no té més importància. Que el Madrid guanya el segon partit i recupera el factor pista?, té igual, les dades diuen que cap equip ha guanyat tres partits seguits després d'haver perdut el primer. En el pitjor dels casos, el Barça guanyarà un partit a Madrid i recuperarà el factor pista en cas de ser necessari un quin partit.
Finalment, no fa falta, i després de quatre partits, els quatre equips que van guanyar el primer partit, jugaran la Final Four.

Per cert, abans del Madrid-Barça de futbol, hi havia un Barça-Madrid de bàsquet.
Les dades diuen que enguany el balanç d'enfrontaments directes està certament desnivellat -6 a 1 a favor del Barça-, que el Barça fa casi un any que no perd un partit de lliga a casa i a més, en la lliga regular, el Barça apenes es juga res. Així que el vaig sacrificar i em vaig guardar per al futbol.
Per cert, va guanyar el Barça.

A que ve esta introducció? Donç per intentar analitzar el partit de futbol d'anit.
Després de no atrevir-me a veure el partit de l'any passat -el de l'històric 2-6 al Bernabeu- , i haver de veure'l repetit de matinada, ahir tenia clar que si que el voria i estava pasmat de la tranquil·litat en que l'afrontava. Fins i tot vaig sopar mentres el veia, cosa poc habitual en estos casos.

I quin era el secret? Quines dades manejava per estar tan tranquil?
Les dades estaven prou igualades i tots dos equips tenien motius per confiar en la victòria, però em centraré en les del Barça per no fer-ho encara més farragós.

Les dades diuen que el Barça sols ha perdut un partit de lliga dels 30 disputats -amb l'At. Madrid en el Calderón, que en això ja comptem abans de començar la lliga-, i els tres que ha perdut durant la temporada, els ha perdut per la mínima (2-1 o 1-2), el que fa que en cas de produir-se així i aplegar empatats a punts al final de lliga, el Barça dependria d'ell perque es decidiria en el gol average general.
En el que respecta al fenomen "Guardiola", les dades diuen que tots els enfrontaments amb el Madrid -3 en total- han acabat en victòria i amb un balanç de 9 gols a favor i 2 en contra (2-0, 2-6 i 1-0).
En el duel particular Messi-C. Ronaldo, les dades diuen que Messi ve de ficar 4 gols en l'últim partit, que porta 16 gols en els darrers 10 partits i que ja li ha ficat 7 gols al Madrid en els seus enfrontaments directes.
Les dades també diuen que Cristiano Ronaldo desapareix en les partits importants (sols cal repassar, com a exemples, les Finals de la Champions, on va fallar l'únic penal del Manchester en la tanda final contra el Chelsea, o el partit que va fer l'any passat contra el Barça) i que no sap el que és ficar-li un gol al Barça.

Abans del partit, l'última dada. Anecdòtica?.
Les dades diuen que el Alcorconazo va ser el 10 de Novembre, el Lyonato o Lyonazo el 10 de març...el Madrid-Barça, el 10 d'abril... que tindrà el 10?... Potser que el 10 del Barça el porta Messi i el 10 del Madrid el porta Lass Diarrá?
Ara mateix em pose a buscar si li queda al Madrid algun partit més en dia 10 per anar preparant l'aliró.

Amb estes dades en la mà, anem al partit.
Menut 30, la primera que té el Barça, cap a dins. Gol de Messi.
Mes dades.
Les dades diuen que esta temporada, partit en el que mulla Messi, victòria segura del Barça... fins al dia del partit en Almeria (2-2 amb dos gols de Messi). Ens quedarem amb la dada real. Gol de Messi, partit que no perd el Barça.
Als 30 menuts, ja sé, o millor dit, ja puc intuir amb les estadístiques en la mà, que el Barça no perdrà, més tranquil·litat si cap.
A més, les dades diuen que des del 6 de març que el Madrid va remuntar en el Bernabeu un 0-2 al Sevilla en el descompte, tots els partits jugats al Bernabeu els ha tingut que remuntar (Sevilla, Sporting i At. Madrid)... ja està bé de xorra, no?

S'acaba el partit, el Madrid no remunta. 2-0 i cap a casa.
Ja sé que les estadístiques estan per a trencar-les, però millor tenir-les a favor que en contra. Si totes estes dades les tinc en contra, anit haguera preferit veure "Informe Semanal".

Alguns pensareu, després de tot este testament de dades i estadístiques que estic boix, però tota la culpa la té la retransmissió d'En Puyal a Catalunya Ràdio.
Si sou del Barça, proveu a llevar la veu als insofribles comentaristes de la Sexta o Canal 9 i poseu-vos el pinganillo amb la retransmisió de Catalunya Ràdio.
Les dades de Josep Maria Batllori o Sergi Cutilles, o els comentaris tècnics de Ricard Torquemada són impagables. Es pot veure un partit de futbol comentat per gent que realment sap de futbol.
.

2 comentaris:

La fama de l'home invisible ha dit...

Vicent, t'has oblidat una altra dada estadística important: 300 milions d'euros després del 2 a 6, nova victòria blaugrana!!!

Visca el Barça!!

Vicent Quiles ha dit...

Així és Josep, i moltes més, però ja he comentat que procuraria centrar-me en les dades del Barça per no fer-ho més engorrós.
Salut.