dijous, 28 de febrer del 2008

Maniquies Sempere estrena web

Aprofitant la visita a la Fira Euroshop de Dusseldorf, en Alemanya, Maniquies Sempere SL ha renovat imatge i ha estrenat nova web.

Si algú li interesa pegar una volteta per l'empresa on em passe mitja vida, podeu visitar-la açí.
.

dimarts, 26 de febrer del 2008

Que és un Bonobús?

Ahir era un dia de sensacions extranyes. Ahir era el dia del primer debat després de 15 anys entre els candidats que van a governar-mos els propers quatre anys i jo, personalment, vaig caure en la "vorágine" de l'aconteciment mediàtic en que s'havia convertit eixe debat.

Vaig estar tot el dia esperant que es fera l'hora de posar la tele. Per moments, pensava que jugava el Barça una final de "Champions". A les 20.30 h em vaig apegar a la pantalla i no em vaig desapegar fins la 1. Vaig decidir posar la 1 de TVE per ser tot l'imparcial possible (ni Cuatro ni Canal 9, ni un extrem ni l'altre). En un cantonet de la pantalla, el compte enrrere, fins i tot vam sopar abans de l'habitual i cinc menuts abans de les 10 h anava buscant raïm per casa, a cas no anaven a fer les campanades de nitvella? La setmana que ve, serà altra cosa.

Sobre el debat i el resultat? Que dir? Abans de començar el debat, pensava que la dinàmica seria la mateixa que fa 15 anys. Al ser un debat en dos temps (ahir i el proper dilluns), pensava que ahir guanyaria Rajoy i el dilluns que ve guanyaria -o al menys retallaria terreny- Zapatero.

Sobre el debat, i sempre en opinió meua, Rajoy va ixir a per "el partit" (debat) des del primer menut i Zapatero a defensar-se i a ixir al contratac. Els dos tenien arguments per atacar i menys per defensar-se. Rajoy va ser mes respectuos en els torns de paraula de Zapatero i el va interrompre menys vegades, encara que quan tenia que dirigir-se a la gent, estava mes pendent del rellotge que li marcava els temps que de la càmera.

Per a mi, cada bloc en que estava dividit el debat, es va fer curt, i es va abusar de la crítica i de la falta de propostes. En economia, que és on Rajoy portava mesos pegant la vara, no va aprofitar l'ocasió per decantar definitivament la balança al seu favor. Mentre que del terrorisme -i les victimes del terrorisme- van abusar una vegada més. Que deixen a les persones en pau, que prou tenen ja.

Si una cosa em va quedar clara anit després de més de 4 hores de tele, és que tots els Governs, des de Suárez a Zapatero han negociat amb ETA, TOTS, i si sembla que sols ho ha fet Zapatero es perque el PP ho ha gastat d'argument per fer opocisió.

Finalment, ninguna de les dues "despedides" em va agradar. Rajoy quasi ens fa plorar a tot el pais amb "la niña que nace en España" i Zapatero es va plenar la boca amb el "yo creo, yo he hecho, yo voy a hacer". A cas no sap que ell soles no va a cap de lloc?

Sobre el resultat, tenia clar que segons la tele i la font que consultara hauria guanyat el seu candidat, però el fet de que el diari "El Pais", del grup Prisa i pro-Zapatero parlara després del debat, d'empat tècnic, em va fer pensar que havia guanyat Rajoy.

Hui veurem els resultats i el dilluns que ve, la segona part.
.

dilluns, 25 de febrer del 2008

Els candidats a governar-mos

M'he trobat en internet el patrimoni personal (en forma de propietats inmobiliàries) de Mariano Rajoy, un dels candidats a governar-mos, i me s'havia ocurrit penjar els dos patrimonis (Rajoy i Zapatero) però no he trobat per cap lloc el de Zapatero.

Si algú pot ajudar-me a trobar-lo, pose dos enllaços per tindre una dada més -poc coneguda- sobre els candidats al Govern.
.

dimarts, 19 de febrer del 2008

MASmóvil.

No se si ja coneixieu la nova companyia de telefonia mòbil que ix al mercat. Jo l'he coneguda hui, i em sembla interesant. El cas és que tot el que sone a competència em sembla interesant dins d'este món abusiu en el que els pringats sempre som els mateixos.

Us pose una comparativa de les tarifes amb les companyies mes conegudes i si voleu més informació, podeu entrar en la seua web.


L
La companyia és espanyola i utilitza la red d'Orange.
.

divendres, 15 de febrer del 2008

Habemus Dama

Ahir és un d'eixos dies especials en la Comparsa. Tots els mariners, bé, no seré exagerat, totes les cases on hi ha una marinera en edat de ser Dama, "estan en ala".

Saben -i dessitjen, encara que mai no ho reconeguen- que a partir de les 22.00 h pot sonar el timbre i ficar-te-se en casa una dotzena de mariners sense apenes demanar permís.
No saps a quina hora sopar, perque clar, no vindrà ningú... però si venen i ens pillen sopant, ja veus si el panorama. A més, després és per a tirar-lo perque amb les tremolors te se'n passa la fam.

No vols posar sidra i cava a refescar per no ser exajerat perque "no van a triar a la meua filla, en tantes que hi hauran"...però bé, sempre podré dir que va sobrar de Nadal i encara estava a la nevera.

El cas és que anit, després de tots els procediments habituals a la Comparsa, va ser triada Dama de la Marina, Raquel Guill Sousa, i allà que s'en va la dotzena de Mariners, algun menys, a donar la "buena nueva".

Eixa és altra...Algú sap on viu?. Qui ha portat el cotxe? i quants en pillem?...Però tardarem molt? Quanta pregunta, dupte i pega per anar-se'n "de festa", pareix mentira. Però encara que parega increible, també són nervis, per molt anys que passen.

Enhorabona Raquel i a tota la familia. Serà un any inoblidable.
.

dimecres, 13 de febrer del 2008

Premis "World Press Photo"

Estos dies s'han fet públics els premis de l'associació World Press Photo, uns dels més prestigiosos que hi han al món.

Si voleu veure les fotos premiades, podeu punxar en aquest enllaç, perque no és questió de posar-les totes, a més que imagine que no es podrà per allò dels drets i tal.
Si vullguereu veure l'exposició, tan sols estaran exposades a Espanya, a Jerez de la Frontera, del 21 d'Octubre al 12 de Novembre.
.

dimarts, 12 de febrer del 2008

Formula 1 a Valencia a qualsevol preu

Al migdia, he llegit el següent sobre el circuit de Valencia per a la F1:

"El circuito urbano de Fórmula 1 no necesitará declaración de impacto ambiental, licencia urbanística de actividad, ni tendrá que cumplir los niveles máximos de ruidos permitidos. Por si fuera poco, sus procedimientos se harán con carácter urgente, sobre todo las expropiaciones, y bastará un certificado de obras expedido cinco días antes de las carreras para acreditar que todo se ajusta a la ley."

Com diria aquell: así somos y así nos va.

Si algú vol llegir la noticia completa,...
.

divendres, 8 de febrer del 2008

Com reciclar l'oli de cuinar

Este matí he rebut este correu:

"¿Sabes donde tirar el aceite de las frituras o de todos los alimentos que fríes en aceite, hechos en casa?.

Aunque no cocinemos muchos alimentos fritos en aceite, cuando lo hacemos, normalmente tiramos el aceite usado en el fregadero de la cocina o en algún otro sumidero, ¿verdad?. Ese es uno de los mayores errores que podemos cometer: ¡¡¡UN LITRO DE ACEITE CONTAMINA CERCA DE UN MILLON DE LITROS DE AGUA!!! Cantidad suficiente para el consumo de agua de una persona durante 14 años.
¿Por qué lo hacemos?. Simplemente porque no hay nadie que nos explique cómo hacerlo de forma adecuada.

Lo mejor que podemos hacer es:

1.- Esperar a que el aceite usado se enfríe;
2.- Colocar el aceite de deshecho enfriado en una botella de plástico (como las de Coca Cola, suavizante, etc.);
3.- Cerrarla y colocarla luego en la basura de reciclar plásticos.

Cuántas cadenas has mandado solo porque son graciosas. Si tú eliges reenviar esto para tus amigos, el medioambiente quedará muy agradecido. Al final, es bueno para todos"

Per la meua part, el que fem habitualment en casa, és guardar eixe oli en tarros de cristal per baixar-los després a l'Ecoparc. Però el cas és que en l'Ecoparc de Castalla no hi ha tractament per a eixe oli i t'aconsellen que el tires amb la brossa orgànica. Sense ser la pijor opció, tampoc és la més recomanable.

Abans de enviar el correu als meus contactes i no trencar la cadena, he vogut contrastar el consell que dona i m'he trobat amb un article on s'explica amb més detalls.
.
De tota manera, sempre podrem arrimar-lo a Ibi o fer sabó tradicional.
.

dimecres, 6 de febrer del 2008

Una visió diferent de les eleccions

Falta poc més d'un mes per a les eleccions i en totes les teles ens bombardejen a noticies, promeses i compromisos que després ja veurem com acaben.
Este tema, barrejat amb el de les diferències entre Esperanza Aguirre i Gallardón (persona que sempre m'ha caigut molt bé), em va dur a plantejar-me la idea de buscar webs "diferents" sobre els principals partits polítics que van a disputar-se el govern i els seus principals personatges de cara a les eleccions.

El conflicte "Aguirre-Gallardon" em va permitir coneixer dues d'aquestes webs:

www.gallardonno.com, i la de recient creació arran del conflicte, GALLARDÓN A LAS LISTAS YA!!!


Imatge que ilustra un article de la web Gallardon a las listas ya!


Si començe per el PSOE, que és qui està en el Govern, he trobat:

- Pacotaco.com, que es definix com : Humor y actualidad en la red - Primera web anti-ZP.

Per part del PP, he trobat:

- Los Genoveses, blog que es definix com: Una visión subjetiva y nada neutral de los genoveses originales i genuinos, i que perteneix a la web losgenoveses.net.

Seguiré bucejant en la red per trobar més webs que puguen ser interesants i si algú de vosaltres també en troba alguna, me la podeu passar per posar-la. Això sí, les tinc que posar a parelles, guardant la paritat entre partits, ja que m'agradaria ser políticament correcte (i mai millor dit i aplicat) i no barallar-me amb ningú... i menys per política.

.

*Algunes web més:

En una segona inmersió en la red, m'he trobat amb www.adioz.es, web on es poden adquirir tot tipus de productes de "merchandising" per despedir a Zapatero de la Moncloa -camisetes, paraigües, melodies, gorres, banderoles per als balcons,...-, una canya, hi ha que tindre l'enginy fi, jaja.

Esta web me l'he trobat en un link del periòdic Libertad Digital, evidentment periòdic de dretes i anti-PSOE, encara que parla de tot un poc, no sols de política.

D'altra banda, he trobat El Plural, periòdic que es definix com Periódico Digital Progresista, i que sols parla de política, i sempre per tirar-li al cap al PP..

.

dilluns, 4 de febrer del 2008

Refraner Popular - Carnestoltes

- Carnestoltes, quinze voltes, i Nadal de més a més; Pasqua, de vuit en vuit dies; Quaresma, no tornes més.

- De Nadal a Carnaval, set setmanes per igual.

- Més tard o més matiner, Carnaval dins del febrer.
.

dissabte, 2 de febrer del 2008

Gasol als Lakers

Esta imatge ja és història. Ahir es va confirmar que Gasol ha fitxat per Los Angeles Lakers


Ja se que els seguidors del blog no sou molt baskeros, però una vegada més no he pogut resistir-me.

Esta setmana ha estat carregada de noticies relevants relacionades amb la trajectòria dels espanyols que militen a equips professionals de la NBA, amb la bomba final del fitxatge de Pau Gasol per els Lakers.
Tot va començar amb la confirmació de la presència de Juan Carlos Navarro a l'equip de Rockies de l'All Star que es disputarà enguany a New Orleans. Després continuà amb la seua no inclusió per a participar en el Concurs de Triples i amb la no participació per els pels de José Manuel Calderón a l'All Star.

Però el dijous va saltar l'autèntica noticia amb el fitxatge de Pau Gasol per Los Angeles Lakers a canvi de tres jugadors, dos primeres rondes de propers Drafts i els drets del seu germà Marc (elegit el nº 48 del Draft 2007 per els Lakers).

Un motiu més per aumentar els equips a seguir a la NBA per culpa dels espanyolets. Menphis Grizzlies (J.C. Navarro), Porland Trail Blazers (Sergio Rodriguez), Toronto Raptors (Jorge Garbajosa i J. M. Calderón) i ara Los Angeles Lakers.

Fins ara ens teniem que conformar amb veure lluitar als nostres per alcançar els Play Offs. Amb Gasol als Lakers tindrem l'oportunitat de veure un espanyol lluitar per l'anell de campiò.

Especial fifxatge de Pau Gasol per els Lakers (Marca)


.