divendres, 15 de febrer del 2008

Habemus Dama

Ahir és un d'eixos dies especials en la Comparsa. Tots els mariners, bé, no seré exagerat, totes les cases on hi ha una marinera en edat de ser Dama, "estan en ala".

Saben -i dessitjen, encara que mai no ho reconeguen- que a partir de les 22.00 h pot sonar el timbre i ficar-te-se en casa una dotzena de mariners sense apenes demanar permís.
No saps a quina hora sopar, perque clar, no vindrà ningú... però si venen i ens pillen sopant, ja veus si el panorama. A més, després és per a tirar-lo perque amb les tremolors te se'n passa la fam.

No vols posar sidra i cava a refescar per no ser exajerat perque "no van a triar a la meua filla, en tantes que hi hauran"...però bé, sempre podré dir que va sobrar de Nadal i encara estava a la nevera.

El cas és que anit, després de tots els procediments habituals a la Comparsa, va ser triada Dama de la Marina, Raquel Guill Sousa, i allà que s'en va la dotzena de Mariners, algun menys, a donar la "buena nueva".

Eixa és altra...Algú sap on viu?. Qui ha portat el cotxe? i quants en pillem?...Però tardarem molt? Quanta pregunta, dupte i pega per anar-se'n "de festa", pareix mentira. Però encara que parega increible, també són nervis, per molt anys que passen.

Enhorabona Raquel i a tota la familia. Serà un any inoblidable.
.