dijous, 21 d’agost del 2008

Qué s'amagarà darrere de Pekin 2008?

Cada vegada que em pose de cara a la tele a disfrutar dels Jocs Olimpics em ve al cap esta pregunta: Quantes coses amagaran darrere del Jocs?.
I es que, qui més i qui menys, sabem que els xinesos no són precisament coneguts per ser abanderats de les llibertats, les autoritats xineses em referixc.

Cada nit, en el programa d'esports de Catalunya Ràdio, dins de l'especial que fan sobre els Jocs, solen fer un apartat on pregunten al corresponsal en la Xina, sobre questions extra-esportives.
Fa dues nits el tema era la miraculosa desaparició de la contaminació a la ciutat coincidint exactament amb els dies en que estaven celebrant-se els jocs.
Anit, el tema era la miraculosa desaparició de manifestacions del tipus "Free Tibet", entre moltes altres.

El corresponsal en la Xina explicava que les autoritats xineses habien habilitat tres parcs concrets de la ciutat per poder desenvolupar-se manifestacions i que havien rebut durant estos dies de celebració dels Jocs fins a 77 solicituts -perque allí s'ha de fer per escrit, amb el consigüent risc de que et "fitxen"- per fer distintes manifestacions, però que, per unes raons o altres, s'havien desestimat TOTES.

Contava com anècdota més destacada que dues dones majors -77 i 79 anys- havien acabat sent condenades a un any de reeducació per demamar fins a cinc vegades poder-se manifestar per haver segut dessallotjades dels seu barri de sempre en 2001 a consecuència de la designació de la ciutat com a seu dels Jocs i haver decidit les autoritats substituir eixos barris vells per grans avingudes i grans edificis, i encara no haber donat una solució a totes eixes persones que porten sense casa des de fa 7 anys.
A més, cal recordar que ahí no hi ha juí no advocats que valguen, rebs la notificació i no hi ha res a fer, al lloc a cumplir amb el teu pais.

Per a posar-li un poquet més de sucre, este matí llisc que el BOCOG (sigles en àngles del Comité Organitzador dels Jocs Olímpics de Pekin), no ha autoritzat a posar la bandera espanyola a mitja asta en la villa olímpica en senyal de dol per la tragèdia aerea viscuda ahir a Madrid, perque segons ells "los chinos no aceptan este tipo de homenajes".

Qué acceptaran els xinesos?
.