dissabte, 8 d’agost del 2009

40 anys de Abbey Road

.
Hui es complixen 40 anys d'una de les fotos més famoses de la història de la música, la foto que Ian Macmillan va fer als Beatles creuant el carrer Abbey Road a Londres per un pas de vianants i que després John Kosh, director creatiu dels estudis d'EMI, va escollir per a la portada del darrer disc gravat pel grup, encara que es publicara abans de "Let it be".


Ahí van unes quantes anècdotes sobre la foto, el disc... i els personatges.
.
Aquell matí la policia va haver de tallar el tràfic per a la sessió de fotos que sols duraria 15 minuts aproximadament.
.
En la foto, en la que apareixen els quatre components del grup, destaca el fet que McCartney va descalç i amb el pas canviat. Segons conta la llegenda, la foto representa una processó fúnebre, on McCartney representaria la persona que ha faltat, Lennon, de blanc, representa el retor, Ringo, de negre, el funerari, i Harrison, amb camisa i vaquers, el soterrador.
Ells mateixos, ho desmenteixen al llibre Anthology, com tantes altres llegendes sobre coses que ells feien simplement perque eixe dia els pareixia bé que fora així.
.
Es l'únic disc del grup que no porta el nom del grup.
.
El pas de vianants en qüestió, té la seua pròpia webcam.
.
Però tal vegada l'anècdota més curiosa és la que fa referència al cotxe estacionat que destaca en la foto, un Volkswagen "beetle", que pertanyia a un vei de Abbey Road i al que li van furtar la matrícula varies vegades. El cotxe va ser subhastat finalment en 1986 i actualment es pot veure al museu de la casa Volkswagen que té a Wolfsburg.
.