dimarts, 3 de juny del 2008

Final NBA: Celtics-Lakers, 21 anys després

Quan es va confirmar -i vaig saber- que la final de la NBA seria Boston Celtics vs Los Angeles Lakers vaig retrocedir més de 20 anys en el temps. Per un moment vaig tornar a la infància, a aquells temps en que els amics començavem a descobrir la NBA, quan començava a veure's per la tele (aleshores un parell de canals encara), quan Michael Jordan encara no era "Air" Jordan, quan la NBA es "reduia" a Celtics vs Lakers, a "Magic" Johnson vs Larry Bird.
Qui no somiava comprar-se unes "Converse" per jugar al Bàsquet?



Enguany, 21 anys després, aquells partits que van fer mitics, d'una banda, la tripleta formada per Earvin "Magic" Johnson, Kareem Abdul-Jabbar -Lew Alcindor, abans de convertir-se a l'islam- i James Worthy, i d'altra banda, la tripleta formada per Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish, es tornaran a reviure amb la presencia del nostre Pau Gasol (primer espanyol en jugar una final de la NBA) a les files dels Lakers que, acompanyat de Kobe Bryant, intentaran fer-li front a "The Big Tree" que és com anomenen a la tripleta dels Celtics formada per Ray Allen, Paul Pierce i Kevin Garnett.

Serà la final que fa 11 entre estes dues franquicies, que sumen entre les dues 31 títols en les 62 temporades de la NBA. En 1987, la darrera vegada que els de Boston van aplegar a la final, van perdre en sis partits contra l'equip de California. Si es repetix l'història, tindrem un campió espanyol de la NBA.
.
El dijous comença l'espectacle.
.
.
Calendari dels quatre primers enfrontaments (Quatro i Catalunya Radio)

- Primer partit: Matinada del Dijous 5 al Divendres 6 de Juny a les 03:00 hora espanyola.
- Segon partit: Matinada del Diumenge 8 al Dilluns 9 de Juny a les 03:00 hora espanyola.
- Tercer partit: Matinada del Dimarts 10 al Dimecres 11 de Juny a les 03:00 hora espanyola.
- Quart partit: Matinada del Dijous 12 al Divendres 13 de Juny a les 03:00 hora espanyola.
.