dijous, 29 de maig del 2008

Fotos HDR

Les Fotos HDR és un nou món que estic descubrint i, com (quasi) tot el que descubrixc, m'agradaria compartir-ho en el blog.

La fotografia HDR (High Dynamic Range) és una tècnica per a processar imatges que busca comprendre el major rang de nivells d'exposició en totes les zones. Açò s'aconseguix amb la mescla de diverses fotos de la mateixa imatge amb diferents exposicions.
Com una imatge val més que mil paraules, açò és una foto HDR:


Espectacular, no?. Val, donç ahí encara no he aplegat, però el repte és aconseguir-ho.

Com podeu veure, s'han fet tres fotos idèntiques (imprescindible el trípode) amb distinta exposició. El programeta de torn i l'habilitat (i gust) de qui el maneja, s'encarrega de fer el reste.

.

Els meus experiments

Per a fer la primera prova, faig tres fotos amb distint grau d'exposició (en este cas: -1, 0, i +1) i açò és el que trac:

.

La foto original


Serie de tres fotos amb distinta exposició


Foto HDR que ix com a resultat


No deixa de ser una prova, de presa i sense trípode. El marge que queda per millorar es molt gran, així que serà questió de paciència...i moltes fotos.

A banda de la funció principal, els programes per a fotos HDR et brinden la possiblitat de treballar altres alternatives que aplicar a les fotos. Alguns dels resultats els podeu veure en el blog de fotos y viatjes.

.

2 comentaris:

Lau ha dit...

quin programa utilitzes?

salut

Vicent Quiles ha dit...

Gaste el Dynamic Photo HDR