dilluns, 31 de març del 2008

El canvi d'hora

Sabieu que el canvi d'hora es una herencia de la crisi del petroli de 1974?.
I es fa -o es suposa que es fa- des de llavors, per estalviar energia. Donç bé, s'estima que les matinades que ara ens peguem tan sols suposen un estalvi mitjà de 6 € al any per a cada llar, a banda de la menor contaminació generada.
Està clar que vist des del punt de vista econòmic, a banda d'avorrit, no pareix que valga tant la pena. Així que mirent-ho per altre costat.
.
Com pot afectar a la nostra salut?. A banda de la perea que ens causa cada matí, amb el nou horari pasem més temps al carrer, ens pega més el sol i obtenim Vitamina D. Al estar mes temps al carrer, fem una vida menys sedentaria amb la consegüent reducció de l'obesitat i de l'estress.

Es veritat que també comporta transtorns i problemes en moltes persones, i si us poseu a llegir articles de metges i neurofisiologs pot arribar a ser depriment un simple canvi d'hora. però jo l'únic que veig -fins ara, tal vegada algún dia canvie la meua visió sobre el tema- és que cada dia, quan acabe la meua jornada de treball, encara està el sol fora i tinc un ventall de possibilitats per aprofitar el que resta de vesprada.
.