divendres, 2 de novembre del 2007

L'Ajuntament sense portes

Fa uns dies, l'ajuntament de Castalla va decidir llevar per uns dies la porta principal de l'edifici per restaurar-la i pintar-la.

A mi, que no havia vist mai l'edifici en eixe "estat", em va xocar, i imagine que a una gran majoria dels que s'ho van trobar, també. Però no és cap novetat, ja que fa molt anys -tants com que cap generació en vida ho ha conegut-, l'ajuntament no tenia portes, i la planta baixa, amb els tres arcs que es veuen, es feia servir com a mercat o llotja.
.
.

Vista de l'edifici sense la porta principal

Mes avant, i això si que ho han conegut generacions en vida, i els ho podem sentir contar a la gent major -i no tan major-, abans de que el mercat el posaren on tots el coneixem, es feia a la porta de l'ajuntament, i després, a mesura que anava fent-se mes gran, va acabar ocupant les dues plaçes (la plaça de l'ajuntament i la plaça de l'agrupació). Llavors, ja estava la font de la plaça i a la vora un gran arbre que el van llevar als anys 50 i que molts hem vist en fotos, on es colocava una parada de melons.

*Per cert, anys després, quan ja li van posar porta a l'edifici, els arcs laterals, els van tabicar i van colocar unes finestres que van durar fins els anys huitanta.


Vista de l'ajuntament als anys 80
.