dijous, 11 de gener del 2007

iPhone de Apple

Ja ve de camí la última "virgueria" tecnològica (una més, perquè açò de la tecnologia va tant de presa...), possiblement un dels regals estrela de Reis del proper any per als que els agrada estar a la última.




Es tracta del iPhone de Apple, el nou dispositiu de mà que incorpora telèfon mòbil quatribanda, iPod amb pantalla tàctil, internet amb tecnologia Wi-Fi i càmera de fotos de 2 megapixels.
Es a dir, a part de parlar per telèfon, que al final ja es el de menys en els mòbils, podras escoltar música mp3, veure tot tipus de images (fotos, pel.lícules, videoclips, fins i tot la tv en cas de signar algun acord com en America), escriure i enviar e-mails, navegar per internet com en el ordenador, i disfrutar de images satèlit, mapes i fins i tot, informació de tràfic, amb el programa Google maps. A mes, incorpora una versió del navegador Safari de Apple amb els buscadors Google Search i Yahoo! Search integrats.

Amb la pantalla tàctil de 3,5 pulgades es maneja tot, marcar els telèfons, anar a l'agenda i totes les funcions del mòbil, triar les fotos, escruire els e-mails, ...

El nou iPhone ixirà a la venda en Estats Units el proper juny en dues versions, 4 Gb al preu de 499 $ (380 € al canvi actual), i 8 Gb al preu de 599 $ (455 €). A Espanya aplegarà a finals d'any, i es podrà aconseguir mitjansant les companyies de telefonia, amb un contrat de permanència de 24 mesos.

N95 de Nokia

Per al que no vullga esperar fins a finals d'any, Nokia llança aquest trimestre el N95


Respecte al iPhone, millora la càmera de fotos, amb 5 megapixels i òptica Carl Zeiss -possiblement la millor del mercat -, y el navegador (GPS). Per contra, no té la pantalla tàctil i no aplega de llarg a la memòria interna de iPhone, encara que es possible ampliar-la amb tarjetes.

El seu preu de mercat estarà al voltant de 500 €.