dimecres, 16 de juny del 2010

La crisi que ve (II): El copagament sanitari

La televisió segueix amb el de sempre, crisi i futbol.
Mentres la selecció espanyola, que comença hui a disputar el Mundial de futbol, guanye partits (¿?) i vaja passant fasses, el país portarà millor la crisi -almenys es parlarà menys del tema-, en quan ens facen fora del Mundial, automàticament passarem a tindre dues crisis, l'econòmica i la futbolística, perque els que creuen -o ens volen fer creure-, que ja hem guanyat el mundial, pillaran una depressió de cavall.

El cas és que ahir, que encara no s'havia posat "la Roja" en marxa, la Unió Europea ens va posar els ossos de punta una vegada més, ja que adverteixen que les mesures adoptades no seran suficients per ajustar el nostre dèficit fins al 6% en 2011. Eixe ajust suposaria el 1,75% del total del nostre Producte Interior Brut (PIB).
El Govern, per boca de la Ministra d'Economia*, diu que amb les mesures adoptades ja complixen la seua part amb l'equivalent a l'1% del PIB i que el 0,75% que falta per a complir el que la Unió Europea demana és la part que correspon a les mesures que han d'adoptar les Comunitats Autònomes... TURURUT.

Seguisc pensant que el més gros encara està per vindre.
Sols posaré un exemple per a situar a Espanya, i ho faré, com sempre, comparant-la amb Alemanya.
Comentava en l'entrada anterior que el dèficit alemany estava en el 3,3% i que, per tant, no calia que pillara mesures anticrisi (les ha adoptat per temes polítics, idealistes, per acontentar als seus socis de govern,...). Donç bé, el dèficit espanyol està en l'11,2%, el que suposa quasi quatre vegades més que l'alemany.
La petició de la Unió Europea és, com ja he dit, deixar-lo en el 6% en 2011, o el que ve a ser el mateix, rebaixar-lo en 52.000 milions d'euros aproximadament.
I jo pregunte, Penseu que congelant les pensions, els sous dels funcionaris i llevant el xec-bebé hi ha prou?

Ja estan deixant caure el tema del copagament sanitari, allò que es fa quan fas ús d'un segur privat, que a banda del que et costa mensualment el segur, pagues una quantitat extra cada vegada que el gastes.
Diuen que, en cas d'aplicar-ho, serviria més de mesura dissuasòria que recaptatòria, però, siga com siga, quan el riu sona,...
I no serà l'única mesura més que impopular que acabarà adoptant-se. Les mesures que s'acaben de pillar es quedaran en "pecata minuta". Temps al temps.


* Personalment, tire de menys a Pedro Solbes, era un tio més llarg del que alguns es pensaven i crec sabia el que es feia quan estava de Ministre i el que feia quan va plegar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ES LO QUE FALTABA,1º NOS ENSEÑAN LA " FACTURA ",AL DARTE EL ALTA EN EL HOSPITAL DE ALCOY,O TRASLADARTE A OTRO CENTRO.
QUÉ POCA VERGUENZA,QUE TE TENGAN 10 DIAS INGRESADO Y LUEGO TE ENSEÑEN LOS QUE COSTÓ TU ESTANCIA Y PRUEBAS Y DEMÁS GASTOS.
LO 1º QUE NECESITA ARREGLAR LA S.SOCIAL ES REDUCIR EL TIEMPO PARA DIAGNÓSTICOS,QUE DESPUÉS QUIÉN LO PAGA ES EL ENFERMO(NO EN DINERO)SINO EN SU SALUD.

Vicent Quiles ha dit...

La veritat és que a mi em va xocar quan em va aplegar la factura a casa després d'estar quince dies a l'hospital, però hi ha gent que li sembla molt be que ho facen així, si s'enten com a mera informació i no pel fet de tirar-ho en cara.