dimecres, 2 de juny del 2010

1ª Kdd de l'Assoc. Fotogràfica de Bocairent

.
El que havia de ser una eixida fotogràfica rutinària de diumenge va acabar per convertir-se en pocs dies en la 1º Kdd fotogràfica de l'AFBocairent, en la que ens vam trobar més de vint aficionats a la fotografia de tota la Comunitat Valenciana (Castalla, Bocairent, Ontinyent, Torrent, Albaida, l'Olleria, Castelló de Rugat, Castelló de la Plana i Carcaixent).

Cartell: Vicent Gandia

El motiu a fotografiar, la Casa Santonja, també coneguda com Palau dels Marau, en l'Olleria.
Esta casa, l'única del poble que té escut nobiliari, la va adquirir l'Ajuntament de l'Olleria en 1999 per convertir-la en la futura seu del Museu del Vidre de la Comunitat, i en la que destaquen per damunt de tot les pintures que es poden trobar en el saló principal de la primera planta , amb una antiguitat de més de 200 anys i que, segons algunes hipòtesis, podrien estar lligades al moviment lliberal de principis del segle XIX i a la maçoneria.

Vista general del saló principal de la casa.

Després de més de dos anys de treballs de rehabilitació, la casa va ser oberta al públic per primera vegada en febrer d'este any amb motiu d'una exposició a càrrec d'un mestre vidrier de la localitat amb la que va quedar inaugurada la sala d'exposicions habilitada a la planta baixa.

La següent fase comprendrà la recuperació de les pintures, la habilitació d'una sala exposicions permanent en la planta superior i l'eliminació de les barreres arquitectòniques amb l'instal·lació d'un ascensor.
Quan estiga totalment restaurada, Toni Grau, l'historiador de l'Olleria que ens va acompanyar en la visita, ens la tornarà a obrir per a tornar a disfrutar d'un dia de fotografia... i de història.

Foto de la quadrilla en l'escala principal de la casa.
Foto: Carlos Albelda

Si voleu veure algunes de les fotos que vaig fer, punxeu ací.
.