diumenge, 20 de setembre del 2009

Ja toca "campeonar"

.
Com diuen per Iberoamèrica, ja toca campeonar, ja toca ser campions. Després de sis finals fallides, a la sèptima, ja toca acabar la feina i ser campions.
Finalment Sèrbia serà l'altre finalista, després de guanyar-se el lloc a la final davant Eslovènia amb pròrroga inclosa.
.
Sèrbia va ser la primera selecció amb la qué es va enfrontar Espanya i la primera pedra en la que va entropessar. Es una selecció que no acabava de comptar per a les medalles perque és una selecció molt jove, però ha demostrat que com no aprofite hui l'ocasió Espanya, difícilment els podran superar en el futur. Per a mi, és la selecció que dominarà el panorama europeu els propers anys.
.

Foto: Marca

Ara que ja estem a la final, he de dir que no confiava molt amb esta selecció des del principi. Sempre vols i esperes que a dia de hui estiga on està, guardant armes per disputar la final, però jo no tenia les mateixes sensacions que altres anys.
No m'agrada el seleccionador, Sergio Scariolo, i no entenc moltes de les decisions que ha pres, abans i durant l'Eurobasket.
Si has de seleccionar 12 jugadors, han de ser 12 titulars o quasi titular i no seleccionar jugadors que no intervenixen en tot un partit perque no estan o no creus que estan preparats.
No entenc perque s'emporta a gent com Raül López, que no ha fet una gran temporada -21 classificat com a base en valoració d'un total de 39 esta temporada, 11 classificat entre 19 bases espanyols-, o Victor Claver que sol jugar els menuts de la brossa, en lloc de pillar a Fran Vázquez, per posar dos exemples.
.
Per mi, la selecció és Pau Gasol i el reste. El dia que Pau decidisca descansar, com enguany ha fet Calderón -vaja si s'ha notat-, s'acabarà el fet de jugar finals. I no tardarà a passar, perque Gasol comença a estar per damunt d'estes competicions i si està a Polònia és per l'espineta que té clavada des de fa dos anys al no clavar l'última cistella de la Final de Madrid. Si hagueren sigut campions a Madrid, Gasol estaria a hores d'ara tirat a una platja de la Costa Blanca, firma que li paga per a fer-li publicitat.
.
Res, que després d'un bon dissabte que, per cert, va acabar amb cinc caragols al Atletico, espere escriure demà allò de CAMPEONAMOS.
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No estic d'acord amb el que dius de Raúl López, i en la final ha estat a molt bona altura.

Vicent Quiles ha dit...

Tens raó, en la final ha estat genial, sobretot en defensa, però al llarg del campionat pense que li ha faltat un puntet, una marxa més.
No se li pot negar tampoc l'experiéncia que té, però no havia fet una gran temporada.
Però res de tot això importa ja.
A més, està clar que cada un de nosaltres tenim un seleccionador dins i cada selecció seria diferent.