dimarts, 26 de maig del 2009

ROMA 2009

.


Este és un post ple de passió, números, estadístiques, sensacions,... tal vegada massa coses mesclades, tal vegada un poc pastós, tal vegada un poc avorrit, però demà és juga la Final de la Champions i la juga el Barça.

Si comence parlant de sensacions, he de dir que no tinc la sensació que el Barça vaja a guanyar segur, ni de calle ni de res, és més, crec que no és el favorit i això li pot anar molt bé.
Si confie en que guanyarà, és perque m'agarre a una serie d'estadístiques i dades que estan de la seua part.

Anem per parts:

- La primera dada és eixa que comentava abans, el fet de no ser favorit. Tant a Sevilla'86 com a Atenes'94 anava de favorit i ja sabeu com va acabar la història.
- Altra dada al seu favor és que des de 1990 (Milan) no hi ha un equip que guanye dos anys consecutius la Champions (serà pel que serà, interesos de la UEFA, màfia, ... no ho sé, però tampoc s'ha donat mai en la història de la competició la repetició d'una final de manera consecutiva, i quan ja estava tot perdut, el Barça va passar a esta final en el descompte, perdonant-li "tropecents" penals, evitant així la repetició de la final de l'any passat).
- Es dona el cas que les dues Copes d'Europa que té el Barça, s'han conquerit amb un entrenador en la banqueta que previament havia guanyat alguna (algunes) Copa d'Europa com a jugador (Cruiff i Rijkaard). Guardiola també la té.
- Les dues Copes d'Europa conquerides pel Barça, van vindre acompanyades de la Lliga. Aquesta vindria acompanyada per Lliga i Copa del Rei.
- El Manchester ha guanyat tres Copes d'Europa en altres tantes finals... ja li toca perdre, no?.
- Per acabar, la dada en la que més confie... Si Julia venia amb una Champions baix del braç, perquè no l'ha de portar Ximo?

Unes quantes dades curioses que es donaran o que es poden donar en la final són aquestes:

- Eto'o pot convertir-se en el primer jugador africà, no nacionalitzat europeu, en guanyar dues Champions.
- A més pot igualar a Raul (R. Madrid) en ser l'unic jugador en marcar algun gol en dues finals.
- Sols fa tres anys de la Champions de Paris, donç bé, tan sols tres jugadors repetiran en l'alineació titular (Valdés, Puyol i Eto'o)
- Enguany faltaran tres titulars a la cita, Dani Alves, Marquez i Abidal, tots tres defenses, perque Iniesta i Henry estaran. Tampoc deu ser motiu de preocupació, en Paris, no estaven Xavi, Messi i Iniesta (va sortir a la segona part).
- Si comença perdent, no cal patir més del que s'estarà patint. En Paris també va començar perdent, i enguany, -possiblement-els dos millors partits de la temporada (Bernabeu i Final de Copa) també els va començar perdent.
- Precisament, eixos dos partits són els únics que ha guanyat dels últims 8 que ha jugat. Els que tocava guanyar, vaja. I demà toca guanyar, no?
- El Manchester jugarà com a visitant, i haurà de canviar d'indumentària. Però en lloc de jugar amb la samarreta blava, ho farà amb la blanca, segons ells, per crear un efecte psicològic al paréixer el Reial Madrid... es veu que encara no s'han mirat el partit del Bernabeu, jejeje.

Sols falta buscar l'heroi de la tercera Champions. Fins ara dos defenses i estrangers, Koeman i Belletti. Per qui aposteu enguany?
Jo aposte -i ara l'acabaré de cagar- per Valdés. Perquè? Perque el Barça ha guanyat una Champions en la prorroga i altra en 90 menuts. Esta igual toca guanyar-la als penals. I si s'aplega als penals, Valdes, que no en para mai cap, pararà el decisiu.
A més, no va a guanyar el Manchester dues finals consecutives i damunt als penals. Faltaria més.

Ara en serio, si guanya la Champions el Barça, l'heroi serà Henry. I si no la guanya, tot açò que he escrit no haurà servit de res i a fer punyetes... però m'he divertit escrivint este post. I com dirien els madridistes fins al dia del Marid-Barça: "fué bonito mientras durò".

.

3 comentaris:

La fama de l'home invisible ha dit...

Jo no sé si és l'equip favorit, però enguany tinc unes bones vibracions que no les havia tingut mai en una final de Champions amb el Barça com a protagonista, i ja en van 5 (amb aquesta) de les sis en que ha participat. No vull pecar d'optimista, però crec que la Guradiola Mecànica demà farà història. Visca el Barça!!

PD.-Discrepo en una cosa. L'heroi de Paris va ser Eto'o. Va ser el millor jugador sobre el terreny de joc i va marcar el gol de l'empat.

Vicent Quiles ha dit...

Permitix-me que no estiga d'acord amb tu, Josep.
Personalment, crec que l'heroi de París va ser Valdés, que amb 1-0 en contra va fer un parell d'aturades a Henry, que hagueren segut la "puntilla".

PD.- Interesant el teu article sobre G. Harrison i el seu nou disc recopilatori... entre altres.

Vicent Quiles ha dit...

Esta nit he somiat la Final, i clar, com tots els somnis, tot el que es puga pareixer a la realitat serà pura coincidència.
En el meu somni, la final l'ha guanyada el Barça, per suposat.
0-0 al final dels 90 menuts i 2-1 al final de la prorroga. I l'heroi de la final és.... Hleb... "pa" cagar-se.