dijous, 27 de setembre del 2007

Una per a "Surdos"

Com la majoria de vosaltres sabreu si teniu certa relació amb mi, jo soc esquerrà.

Ve al cas perque m’he trobat en un diari un article d’un columnista, també esquerrà, que parla sobre el tema i m’ha despertat la curiositat per saber mes coses al respecte. I la veritat és que el tema dona per a molt.
.
Estes son algunes curiositats que he llegit:

Una cosa sembla prou clara, abans de naixer ja està escrit en els teus gens que serás esquerrà, cosa que també explica el documental "En el vientre materno" de National Geographic (que també el recomane).

Es diu que els esquerrans vivim menys anys. Hi han molts estudis que demostren que són pocs els esquerrans per damunt dels 60 anys, encara que no em preocupa molt esta dada, perque tinc entes que fa 60 anys –i algun menys- no estaba molt ben vista la gent amb eixe “defecte” per el que se’ls obligava a corregir-lo, i ara es normal que siguen drets.
.
Un estudi de científics holandesos revela que les dones esquerranes doblen la probabilitat de patir cáncer de mama. L’estudi per fer esta afirmació, es basa en que potser fora a causa d'una elevada exposició a hormones sexuals abans del naixement que, a més de poder induir el caràcter d´esquerrà, provocaria canvis en el teixit mamari.

Un gen té part de ‘la culpa'. El per què som esquerrans, no està molt clar. Però este agost es va descobrir el gen LRRMT1, del que es sospita que modifica el desenvolupament de l’asimetria en el cervell –el costat dret controla les emocions i l'esquerre el llenguatge, però en els esquerrans sol estar canviat–. A mes, estos “malvats científics destres” no volen que descansem tranquils, perquè diuen que este gen podria incrementar el risc de desenvolupar esquizofrènia.




Si voleu saber mes sobre el tema, podeu consultar la definició d'esquerrà que hi ha a Wikipedia.
.

dimarts, 25 de setembre del 2007

Música en Internet

Si eres dels que t'agrada la música (i no t'importa sentir-la en l'ordenador) prova la pàgina last fm. Fa poc que la conec, però m'agrada molt.

Si vols fer-ho fàcil, tan sols tens que demanar un grup o autor que t'agrade i donar-li a "escuchar". Aleatoriament, et posara música d'eixe grup i de tots aquell que estan en la mateixa "onda". Si vols complicar-ho un poc mes, pots posar-te a navegar i buscar fins aburrir-te de música.
.

dijous, 20 de setembre del 2007

Torna el Supermanager ACB

La meua experiència en diu que els lectors habituals del Blog no sou molt "Baskeros", però no passa res. Per a jugar al Supermanager ACB i competir en la lliga privada de Castalla, no fa falta ser-ho molt.

Ja s'ha posat en marxa -i ja van sis temporades- el joc de bàsket on tu eres el tècnic i, en base a un presupost inicial, fas el teu equip o equips -tots els que vullgues- i competixes amb equips de tota Espanya.

Si no ho has provat mai, per començar, pots entrar en ACB.com on tens tota l'informació i ja saps, si t'agrada la idea, t'esperem en la lliga privada, on podras competir amb tres equips diferents.
.

dimecres, 12 de setembre del 2007

Eurobasket: Apleguen els quarts, comença la lluita per l'or.

Diuen que les comparacions són odioses, però a vegades crec que necessaries.

Mentres la selecció de bàsket ens enganxa a "La Sexta", la selecció de futbol no sabem ni a quina hora juga (a veure que mire en internet...Favoritos --> Diaris --> Marca.com per exemple....val, a les 22.00 h, ara ja ho se, però no crec que canvie de canal, preferixc Lituania-Eslovenia, de l'Eurobasket, és clar, 21.30 h).
.
Mentres que en el bàsket, juguem i competim cada any per l'èxit i les medalles, en futbol, ni juguem ni competim per res, sols intentem no fer riure, i ni així. Mes valdria no classificar-se per a res.
.
Mentres vibres en bàsket per veure com encaren un partit que començava a posar-se cru contra Israel (19-32, minut 11) amb un parcial a partir d'ahi de 80-41, tens que esperar -el que espere, clar- al menut 85 de partit (23.45 h aproximadament d'un dissabte post-fester) per veure empatar a la selecció de futbol.
Però clar, que seria dels Telediaris i els periòdics sense el futbol, és una pena. Algú sap, per exemple, que està també celebrant-se el MUNDIAL de gimnàsia artística on estem guanyant medalles? Dificil saber-ho, ahí hi ha poc que rascar...és mes important si Raul va convocat o no a la Selecció o si a Ronaldinho li pica el cul.

Es igual, ho deixarem açí....que demà començen els quarts. Alli ens espera l'Alemanya de Nowitzki, que s'ha desfet esta vesprada d'Italia, que personalment em fea mes por, bé, mes respete, com diuen ara.
.
AIXI QUEDEN LES COSES
.
RUSIA - FRANÇA (Dia 13, 19.00 h)
.
ESPANYA - ALEMANYA (Dia 13, 21.30 h)
.
CROACIA - LITUANIA (Dia 14, 19.00 h)
.
GRECIA - ESLOVENIA (Dia 14, 21.30 h)
.
El normal és que passen a semifinals Espanya, Rusia, Lituania i Eslovenia. Que els enfrontaments foren Espanya-Eslovenia i Rusia-Lituania. Però ja sabeu que en la vida es dona poques vegades el normal, i en l'esport encara menys. Potser Espanya siga favorita, però no pergueu de vista a Eslovenia i a Lituania.
.
Espanya guanya l'europeu de Voley en Moscú davant Rusia i Rusia guanya l'europeu de Bàsket en Madrid davant Espanya. MANDA HUEVOS.
.

diumenge, 9 de setembre del 2007

Algunes conclusions de Festes

Estos son alguns dels meus pensaments/conclusions de les Festes que acaben de concloure i que encara estan calentetes.

- Per tancar el tema del canvi de Sant Jaume, comentar que l'enquesta que vaig posar (i que podeu seguir trobant al final del blog) em porta a la conclusió de que el tema del Parque no va tindre una bona acollida. Jo tinc que reconeixer que vaig votar l'opció de tornar al format de sempre, soc conservador, que tenim que fer, però segons l'enquesta, veig que eixa no és la gran preocupació de la gent. Si s'ha de seguir amb el format d'enguany, ja vaig escriure la meua proposta en un comentari de la noticia despres de Sant Jaume. No es qüestió de repetir-se.

- Sobre el nou canvi del dia de "l'Entra", he posat una nova enquesta, per veure si es pot extraure alguna conclusió, encara que pense que no ha tingut tanta importància com el canvi de Sant Jaume.

- Algo que m'ha cridat l'atenció és el tema de la Fira, crec que ha segut un encert que es torne a posar on estava abans de baixar-la al Poli. Però a mes pense... cal la possibilitat de que l'ajuntament adquirixca un bon tros de terreny per fer ahi un Recinte Ferial? Crec que s'asseguraria un lloc per sempre on posar la Plaça de Bous (mentre vinga, que segons l'acollida fins ara, serà per molts anys), la Fira... i un bon lloc per passejar i sentar-se a la fresca tot l'any. A mes queraria junt a l'Auditori i les escoles. En posar-se a construir ahí, la Fira i tot el reste, tornaran a ser un problema.

- Finalment, ahir van ser els "premis" de tots els anys. Podeu consultar la noticia completa al Diari de Castalla. Enhorabona a tots, i en especial, com a Mariner, a "La Sardinà" pel traje... i pel premi.



.

dijous, 6 de setembre del 2007

Remeis per al "Síndrome Post-Festes"

Ja estem a 6 de Setembre, ja ha passat fins "la Fuera". Hem visitat la Fira, hem passat per casa dels fotògrafs, hem vist els coets... i la majoria ja estem treballant.
Comença "un mes de tres setmanes", que resulta ser el mes llarg de l'any. Així que anem a animar al personal amb diverses activitats que es poden fer aquest mes i part d'octubre.

- Si eres fester, en algunes comparses queda per fer l'Assemblea General (en el cas dels Mariners, serà el Diumenge 30, si no hi han canvis obligats). També pots anar -previ pagament del sopar- al Sopar de "Germanor" de l'Agrupació de Comparses (20 d'octubre en la Marina), i finalment si t'agrada la fotografia, tens el fallo del concurs el proper 3 de novembre.
.
- Si t'agrada l'esport, ja ha començat la inagotable lliga de futbol, el proper dia 18 comença la "Champions", i el diumenge 10 es juga la final del Mundia Sub-17 (España-Nigeria, 12.00 h), amen de l'Eurobasket (del 3 al 16), i un parell de premis de F1 i altres tants de motos.

- També és un moment ideal per juntar-se a sopar amb els amics, contar-se les batalletes de l'estiu i de festes, i de pas recuperar eixos moments perduts per culpa d'una agenda tan colapsada per l'estiu.
.
- Si t'agraden els Nadals, ha començat ja el compte arrere. Si et pareix exagerat, pregunta als belemistes o a l'Associació del Reis Mags.
.
- I finalment, sempre queden els clàssics propòsits de practicar esport per desfer la panxeta cervesera o deixar de fumar...fins a Nadal -mes que res per poder deixar-se'n de nou despres de la Nitvella-, etc, etc.
.
Total, que si no fas res és perque no vols i recorda que DIA QUE PASSA, DIA QUE NO TORNA.
.

dimecres, 5 de setembre del 2007

Fotos de Festes 2007

Molta gent (Mariners) m'heu preguntat i demanat aquestes Festes que penje fotos en el blog, així que faré un esforç extra i penjaré unes quantes en http://www.fotosiviatjes.blogspot.com/, fent les funcions que feia la pàgina dels Mariners.
Això si, un poc de paciència, per poder seleccionar entre les mes de 500 fotos que vaig disparar.

Moltes gràcies a tots.


Sant Jaume 2007

.