diumenge, 16 de desembre del 2007

Eleccions a l'Agrupació de Comparses

Hui, després de dues setmanes de retrás sobre la primera data prevista, per no haver fins a eixe moment un candidat per fer-li front a Eliseo Antón, és el dia en que es celebren les eleccions a l'Agrupació de Comparses. Són les 10 del mati, falten dues hores per a saber qui serà el President per als propers 3 anys i sé, com la majoria dels que tinguen un poc d'interés pel tema i hagen seguit la "campanya electoral", que Toni "Gatxamiga" serà l'elegit.

Com a mariner, m'alegre perque s'ha de saber valorar el fet de que un comparsista siga el President de l'Agrupació. Com amic d'Eliseo -amic fet a base de Festa, gràcies als anys en que hem coincidit treballant per a ella-, també, ja que no es just tot el que se li ha fet.
Encara que ell ja ha cumplit amb tot el castic imposat -enguany ha vist la Festa des de la barrera i ha tornat la "plaqueta" de Soci d'honor-, encara hi ha qui s'empenya en que no treballe més per la Festa.

De tota manera, el reconeiximent a tots els anys dedicats a la festa no es mesura amb una "plaqueta" i si algú ho mesura així, el temps posa a cada uno en el seu lloc i mes pronte que tard, la "plaqueta" tornarà a les Llomes.

Quan he decidit escriure tot açò pensava escriure-ho d'altra manera, amb altres paraules i altres arguments, però a la gent en general que llig el blog, el tema de l'Agrupació no l'interesa massa, i sols conseguiria comentaris de gent que em gira la cara pel simple fet de no comulgar amb els seus pensaments, comentaris de l'estil de "com te se'n va la xapa" o "pareix mentira que hajes segut president d'una comparsa", comentaris de gent que es sent aludida però que preferix amagarse darrere de l'anonimat, i que no mereixien ser publicats.

Per acabar, A Eliseo, tan sols desitge dir-li que la vida es llarga i que li sobraran dies i oportunitats per seguir treballant per la Festa.

I a Toni Gatxa, desitjar-li tota la sort del món, que elegisca bé de qui es rodeja, perque d'això dependrà que se li faja curta o llarga la presidència i que no permitixca que els interesos particulars passen davant de l'interés general de la Festa.
.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

No vull entrar en polèmiques, però l´únic cert es que s´ha fet una votació neta i legal, i Gatxa qüasi el triplica en els vots.

Vicent Quiles ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Vicent Quiles ha dit...

En ningun moment he posat en dubte la votació ni és la meua intenció fer-ho.
Però ara que nomenes la votació, espere que d'ací a tres any tots i cada un dels festers del poble puguem votar oberta i lliurement (en referendum, vaja) al President de l'Agrupació. Crec que seria mes lògic i representatiu que ara.

Anònim ha dit...

que passa que no penjes tot els comentaris?

Vicent Quiles ha dit...

Si ho dius pel "comentari eliminat", era un comentari meu que posava:
En ningun moment he posat en dubte la votació ni és la meua intenció fer-ho.
Quan he decidit afegir el reste del comentari, l'he eliminat per posar-ho tot junt....però no se perque faig tota esta explicació, que si no els pose tots que passa? El gat és meu...

Anònim ha dit...

Ho dic per un que he escrit jo i no l'has possat

Vicent Quiles ha dit...

Ah val, deu ser un que he rebut de bon matí i efectivament no he publicat.
Si no faltes al respecte a ningú, no tindré inconvenient en publicar-lo.
Tots els arguments exposats poden ser vàlids i es poden discutir, però sense faltar.

Anònim ha dit...

Estimat Vicent:

Deus d'informarte be i no posar coses que igual no son certes, ja q'es mol facil tirar la pedra i amagar la ma, p q si realment sa fet algo ilegal, s'impugna la votacio i no seria valid el resultat.

Respecte a q tots els festers de Castalla, pogerem elexir al nostre representant a president de l'Agrupacio de Comparses de Castalla, en pot pareixer be, pero q cosolitat, estes son les primeres paraules q va dir el maxim responsable del nostre poble, en la primera reunio a la q va asistir................i pense q si realment, el q'es vol desde l'ajuntament, es politizar la festa, ho te mol facil, crea una comisio de festes, s'ancarrega de tot i punto, entonces podra posar a qui ell (l'ajuntament) vulga al carrec de les nostres festes.

Aspere no haber faltat el respete a ningú i tindre el teu beneplacit, per a q publiques el comentari, no obstan, estas en el teu dret de "NO PUBLICALO".

Castrus-Altus

Vicent Quiles ha dit...

Si de algo estic tranquil és de que sempre m'asegure del que escric, ja que sé el delicat que és afirmar algo i signar-ho.

Si eres l'autor del comentari que vaig rebutjar ahir, i dius lo de "tirar la pedra..." pel que afirme en les primeres linies de l'entrada sobre el retràs en la votació (que nomenaves en el comentari), et diré que així m'ho va explicar una persona amb dret a veu i vot en assemblea de l'agrupació i que el diumenge va anar a votar... i no precisament a Eliseo.
De tota manera no és ilegal i no hi ha res que impugnar.

Respecte al tema de la votació oberta, ho afirme perque realment ho pense així des de que gent d'Onil amb la que treballe m'explicava -després de Festes d'Onil- que havia d'anar a votar i com es fea allí.
Em consta, com tu dius, que açí tot va naixer per una proposta de l'ajuntament i també em consta que, des de l'Agrupació es va fer tot el possible perque no es poguera fer enguany.

Finalment, si tu penses que tal vegada l'ajuntament el que preten es polititzar la Festa, jo pense que el que precisament vol és despolititzar-la.

Esta clar que pensem tot el contrari però si tots podem expresar el que pensem i som capassos d'entendre-ho, i respectar-mos, tot açò dels blogs i els espais d'opinió al final resultaran útils i molt interesants.

Anònim ha dit...

Conec el cas d´Eliseo, i pense que a sigut totalment lícita la sanció.
En quant a com dius si tot fester votara; creus que haguera variat el resultat?. Jo pense que no. Es més, crec que una persona que ha montat tot el lio aquest l´únic que demostra es una ansia de poder enorme i un gran interés per entrar, lo que provoca certa suspicacia de cara al fester de carrer. Es més si la panacea es que tot fester vote (cosa que em sembla francament be); perque no ho va intentar fer quan agafava el garrot de mando?

Vicent Quiles ha dit...

Jo tampoc crec que haguera canviat el resultat. Però no estic per una votació oberta pel resultat sino pel que representa per a tots els festers...i per al President elegit.
De tota manera, en defensa seua, pense, pel que sempre m'ha transmitit, que no té ninguna ànsia de poder ni cap interés particular per ficar-se en l'agupació. Sols té ganes de treballar per la Festa...però és tan díficil d'entendre, que comprenc lo de les suspicàcies.

Vicent Quiles ha dit...

Amb el fet de defendre a Eliseo, no vull posar en entredit l'elecció de Gatxamiga, ni per votacions ni per mereiximents, Dios me libre. No mesclem les coses.
He tractat amb els dos i els dos són grans festers, bons candidats i millor persones, i si em busquen em trobaran igual que jo els he trobat quan els he necessitat.

Anònim ha dit...

Estimat Vicent:

Si no ta donat temps, per a verificar el anterior comentari, i eixe es el motiu de no publicalo, es demane disculpes.
De totes formes el tornare a llegir per vore si he dit alguna cosa q no deuria, per a rectificarlo.

Pero el motiu d'aquest comentari, no es eixe;
Simplement es preguntaria q'es semblaria un president de l'Agrupacio de Comparses, q no tingera el soport de la majoria dels presidents de les comparses??

Crec q en este cas tu podries fer mol bons comentaris, ja q has segut president de la teua comparsa.
Y respecte a Onil, crec recordar q en va haber un, no fa mol de temps, al que li van fer la vida imposible i no li va quedar mes remei q presentar la seua dimisio.

Castrus-Altus

Anònim ha dit...

A vorer Quiles, tu creus que en cosa de 2 o 3 mesos, que son els que hi han després de festes abans de la votació, es podrien haver organitzat unes eleccions per a que tots els festers votaren?
Tenint en conte que seien les primeres jo crec que aixó haguera segut impossible i que el resultat tampoc ens haguera satisfet perque el index de votació haguera segut tan baix que no estariem molt d'acord.
Per a poder fer eixe canvia fa falta temps per a organitzar-lo i informar a tots els festers. Que no es cosa d'enviar una carta i au.

Vicent Quiles ha dit...

Estimada Castrus-Altus:

Em resulta díficil pensar que puga ixir un president que no tinga el recolçament de la majoria dels presidents de les comparses.

La meua experència, com la teua, que no és molt menor en quant a traball en directives, en diu que quan portes tres anys -mínim- de president treballant per algo que t'estimes com a teu, el president que acaba i el seu equip, fan tot el possible, per deixar-ho en mans de confiança (confiança seua, clar).
En l'Agruapció, imagine que el president i el seu equip, buscarien un candidat de la seua confiança i despres buscarien el consenso amb els presidents de les comparses, per a que éstos, fajeren el reste del treball dins de cada comparsa.
Per tant no crec que es donara el cas que exposes. S'ha demostrat ja moltes vegades que és molt díficil que això puga passar.


Sobre el tema d'Onil. es deveres que les darreres festes havia una Presidenta "accidental" per tot el que contes.
Però si vols atribuir-ho al fet de ser elegit "popularment" per tots els festers, això també va passar en Castalla -sense votació popular- i tampoc fa molt, amb l'única diferència de que el President no va dimitir i va acabar el seu mandato. Però que t'he d'explicar a tu, si saps tots els detalls igual que jo.