divendres, 12 d’octubre del 2007

I quanta aigua...

Hui és un dia d'eixos que no tenia pensament d'escriure, però l'aigua ho mereix, per la quantitat que està caent -...i per l'avorriment que crea al cap de tot el dia de no poder ixir al carrer a fer res, en algo tindrem que matar el temps-.

Algú sabria dir-me quan va ser la última vegada que van caure 68 l/m2 a Castalla en 12 hores? I a mes, pràcticament ininterrumpides. Vorem quan para de ploure perque no te pinta d'escampar.

Altra cosa que m'ha cridat l'atenció és que, mentres a Castalla han caigut 68 litres, a la marjal, sols han caigut 8,5 litres i en Onil (capital), 83 litres. Que raro sona, algo deu fallar, o l'estació de la marjar o, definitivament, són coses del canvi climàtic.
.
Totes aquestes dades les podeu consultar i ampliar a Meteocastalla i Meteoclimatic.
.
20:20 h.- A hores d'ara ja són mes de 86 litres els caiguts a Castalla, mes de la quinta part de l'aigua caiguda al llarg de tot l'any, encara que les màximes precipitacions a la Comunitat han segut a Orba amb 376 litres al migdia i tota la zona de Denia i els seus voltants, on en Beniarbeig, el desbordament del riu Girona s'ha emportat per davant el pont. Les imatges de Canal9, que ho ha captat en directe, han segut espectaculars.
.