dimecres, 25 de juliol de 2007

El Camí de Santiago

Són molts els que, com cada any, s'han decidit aquestes vacançes per fer el Camí de Santiago, entre ells, alguns amics i coneguts.
Un d'ells, xarrant el dissabte mentre sopavem, em va demanar que li posara en el blog, algunes recomanacions de la meua experiencia. Jo preferia enviar-li un correu, però em va insistir... i em va convençer.

Així que ahí van les "Coses que no pots deixar de fer o viure si fas el Camí de Santiago"... al meu entendre, clar:

- Si començeu en la provincia de León, disfruteu de la pujada al Alto do Cebreiro, és espectacular. Si feu nit allí, matineu per veure amaneixer entre blanura.

Cases típiques en O Cebreiro

- Per a anar de Triacastela a Sarria, hi han dues opcions, us recomane la de Samos. Per mi, el trajecte de Triacastela a Samos és el mes bonic de tot el camí.


Monasteri de Samos

- De Sarria a Portomarin passes per "la pancarta de 100 km a meta" -és un pilonet-. En Portomarín, destaca l'entrada al poble pel pont damunt de l'Embassament de Belesar, des d'on es pot veure l'antic Portomarin -si no hi ha molta aigua-, i l'esglesia del Poble, que va ser trasladada a la seua actual ubicació, pedra a pedra.


Pont sobre l'Embassament de Belesar, amb l'antic Portomarin darrere a la vorera de l'aigua

- De Portomarin a Melide, es passa de Lugo a A Coruña. S'entra al poble per un pont romànic i es pot visitar una esglesia on es pot contemplar una de les poques figures que hi han al món d'un Jesucrist cruxificat sols d'una mà, algo molt curiós.
En Melide, heu de dinar en la Pulperia "Ezequiel", on heu de provar el polp, el Ribeiro -en jarra i de grifo, com açí la cervesa- i, per acabar, un cafenet amb orujo blanc, a l'estil del "carajillo" d'açí.

- De Melide a Arzua, si veeu a la furgoneta del pa (com per açí, vaja), feu-la parar i compreu una autèntica empanada gallega per esmorzar a la sombra dels arbres. Res que veure...

- Ja en Santiago, es torna a la civilització, amb esperes i llargues coles per a visitar qualsevol lloc.
El que vullga la Compostelana, que vaja fent-se l'idea de pedre un matí o una vesprada en la cola. Per acabar l'experiència, cal fer-se una mariscada i una queimada....i perdre's una nit passejant pel barri vell de Santiago.


Vista General de la Catedral

PD. Les fotos són de càmera d'usar i tirar. No es podien fer miracles. Si voleu veure mes fotos, punxeu açí.
.