dimarts, 12 de juny del 2007

Novetats en la Festa

Ens comentava el nostre president esmorzant el diumenge en la Comparsa (despres de netejar el pati i omplir un camió de brossa, no penseu mal, que un esmorzar en la Comparsa, mai és de gratis), que hi han novetats a la Festa per a enguany.

D'una banda, la proposta que es va plantejar des de l'Agrupació a totes les Comparses i que aquestes van trasladar a tots els comparsistes -parle pel que fa als Mariners, imagine que els demes farien el mateix o algo paregut- de canviar la Misa de Sant Jaume de les 12.30 h en l'Ermita, i passar-la a les 9 h.

Despres de votar democràticament i haver 5 comparses a favor i 2 en contra es va decidir canviar-ho i deixar els actes per a eixe matí de la següent manera:

- A les 8 h la Diana.
- A les 9 h la Missa en l'Ermita.
- A les 10.30 h l'esmorzar en la comparsa.




D'altra banda, el canvi -directament, sense propostes a Comparses, consultes a comparsistes, ni votacions ¿?- del punt de arranc de "l'Entrà", que serà des de Ca Pana (el de baix, clar).

Eixe canvi si que dona joc. No se quins motius hauran portat a pendre aquesta decisió per part de l'Agrupació ("con la iglesia hemos topado"), però està clar que començant a la mateixa hora des de mes llarg, l'acte durarà mes i s'agreujarà el problema de la Processó dels trons....encara que pensant-ho bé, de que ens preocupem ?, si la culpa serà dels Mariners....
El primer que vaig pensar és que una de les raons seria per vendre mes cadires (una de les principals fonts d'ingressos de l'Agrupació)...però segur que hi han mes motius.

A mes, hi hauran altaveus en el punt d'arranc amb "Speaker" i tot per a montar "l'Entrà".
.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Altaveus i speaker, ja en habien l'any pasat.

Vicent Quiles ha dit...

Gràcies per l'apunt.
La veritat és que l'any passat tot era xiqueta, carrossa i les fotos corresponents del moment i no em vaig percatar d'eixe detall.

Vicent Quiles ha dit...

Per cert, m'ha quedat amb les ganes de respondre un comentari anterior, llàstima que no estiguera signat.

Anònim ha dit...

Home, no sé jo eixe canvi no és tan gran. Jo soc Mora i sempre vinc a ixir des del cantó de baix del frankfurt. Més o menys des de ca Pana.

No sé des d'on comença la marina a desfilar, pero igual ho han fet per a que comencen des d'un poc més avall i q ja estiguen formats des d'antes per a poder vendre mes cadires. Recordem q enguany l'entrada es dissabte...

Vicent Quiles ha dit...

Hola Castelluda,

El canvi no és tan gran, tens raó, i per a la majoria de festers serà a millor perque podran disfrutar de 15-20 menuts mes de desfilada.
El problema no és el canvi en si mateix, sino les possibles consequencies per a la Processó, ja que tindrà que començar mes tard o solapar els dos actes i coincidir durant una estona (estar desfilant els Mudejares per la plaça del carreter i estar disparant els Mariners pel cantó de dalt)
Tal vegada seria millor solució (desde la meua modesta opinió)treballar per a que l'Entrà acabe realment a la porta de l'Agrupació i no en ca Farina, perque a partir d'ahi el desfile fa pena (igual en els Moros no passa).

Els moros montareu a ca Pana, però nosaltres nomtem a Yenar i començem a pareixer esquadres a partir del Domti. Així que si la Marina monta en ca Pana, els Moros montareu a la porta de l'Argentina com a minim.

Per cert, la venda de cadires és el que menys em preocupa.

Anònim ha dit...

i no serà perque desd del cantóde baix hi ha millor accsesibilitat per a tot el mon?
Dubte molt que siga per vendre més cadires ja que el recorregut el molt llarg i sempre en sobren i tot.
Si l'agrupació ho fa es per a millorar no per a fer negoci

Anònim ha dit...

Calcule q cambiar el punt d'eixida de L'Entra, no sera el vendre mes caires.
Tal volta si q pot ser, (baig el meu punt de vista) una manera de respetar a la gent q viu al voltan d'on acomensa, ja q fa molts anys q te este mateix recorregut i cuan es va fer aixi, per alli, nomes habien solars i cotxeres, pero huí, el poble a crescut i molta gent, trau la seua caireta al carrer.
Per altra banda, ho compare amb L'Ofrena, ja q cuan pegem la volta i anfilem Republica Argentina, es un moment molt bonic on els festers, disfrutem de vore l'avenida plena.
Per altra banda, no crec q sempre tingen la culpa els mariners, per q com tu be sabras, ja q has segut president de la teua comparsa, la culpa la te el Cap d'escuabra o l'ascuadra de torn, q en eixe desfile, te ganes de tocarles.
A mi en pareix be el canvit, ja q pense q per aixo hia gent intentant q la festa siga mes lluida i q el fester puga disfrutar-la mes.
ah, i si no arribem a l'hora,....................q no pasa res, s'atrasa la proveso, q no tenim altra cosa q fer, estem en festes, ja tenim tots uns horaris masa perjudicials al rest de l'any.

Anònim ha dit...

El canvi de Sant Jaume el veig positiu, pero...... desde les 10:30 a les 14 que es el dinar, on estarem en la comparsa? (es te que netejar i aixo per al dinar) en els bars,........hi haura algun desfile per ahi?-........

Vicent Quiles ha dit...

La idea és de ixir amb la banda de música despres d'esmorzar i fer un desfile pel poble, per a poder netejar i preparar el local per al dinar. El que no sé és el que pensen fer el reste de comparses, si serà un desfile per a tots o cada comparsa anirà a la seua. Si hi han novetats, faré servir el blog per informar-vos.

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació, i molt bona la foto!!! jejeje

Kukat

Anònim ha dit...

Tens raó, no he pensat que si volen vendre més cadires que les posen des de ca Farina fins a l'ajuntament.
En aquest tram jo seguisc desfilant igual, el que passa és que la gent que está mirant o está plantada o a les tauletes dels bars.
En eixe sentit sí és diferent aquest tram al de la resta de l'entrada.
Ara sí que no sé quina es la finalitat, pero crec q no está massa bé, perque com be dius, fara retrasar l'eixida de la processó. I no sé jo ... o fem la processó rapideta o acabem a les mil...
En fi, ja vorem qué passa.

Lo de S.Jaume sí que ho veig de categoria, em sembla bona idea, el que passa es que es deuria fer un passacarrer amb totes les comparses, no?

Anònim ha dit...

Es comenta que despres de aprovar el canvi de sant jaume, ara està estudiant-se que fer despres d'esmorzar i hasta hora de desfile.
Si es fa el canvi per no patir calor a l'hora de pujar a l'Ermita i a Misa, perquè ara està estudiant-se plenar eixe rato d'alguna manera?. Volem passar calor o no? Quin poc tresllat.
Si no volem patir calor, quedemos en el local fenmos cubates i si volem passar calor, deixem les coses com estaven.

Anònim ha dit...

Crec que les informacions no son del tot correctes.
En primer lloc, lo de Sant Jaume "crec" que es canvia perque els poquets festers que pujen a la misa son els obligats (capitans i carrecs de festes) i alguns poquets que els intertesa, o siga que de calor res de res. Es tracta de ferli el dia als capitans com a tots els demes, vamos.
I lo de l'entra, a mi meu han explicat (encara no ho acabe d'entendre, vorem com resulta la prova, pero sempre un vot de confiança), pero no es el mateix que diu quiles al post, o siga que no se jo...
RiMi

Vicent Quiles ha dit...

Bé, ara que ja sé els argumets de l'Agrupació veig que algú no va tan mal encaminat en els comentaris.

Segons he pogut saber, l'Agrupació maneja dues versions:
La primera és que el fet d'encarar el carrer Cervantes, de la mateixa forma que és fa el dia de l'Ofrena però al revés, li dona mes espactacularitat i "empaque" a l'acte.
La segona és perque (diuen que) el veïnat de la zona s'ha queixat, perque no la pot veure (des d'on? des del seu balcò?).
Tal vegada, les dues vajen lligades, i de pas que deixen contents als veïns queixons, a mes guanyes en vistositat.

Sols falta valorar si són arguments vàlids i/o suficients per a dur a terme eixe canvi.
El dia 1 de setembre, ixirem de duptes.

PD.- El punt d'inici de l'Entrà es pràcticament el mateix que el de l'Ofrena. Si també es queixen, d'on començarem l'Ofrena?

Anònim ha dit...

Però això ho dius seriosament? tu no t'has parat mai a pensar on monten les esquadres de les comparses que van després de la teua? pregunta-li als cristians o als pirates on formen per a l'Ofrena, à vore si així t'adones que fa anys que el que es farà enguany a l'Entrada es fa en l'Ofrena.
es veu que quan un ix davant s'oblida dels de darrere

Vicent Quiles ha dit...

Bé, volia dir que fins ara, tant l'Entra com l'Ofrena començen a montar-se en el cantó de Yenar-Peques-Frankfurt...e imagine que els veins que s'hauran queixat seran els de eixe rodal.
Pense que si ho consideren un problema el dia 1, tindran el mateix problema el dia 3. Així que si mes avant es queixen del punt de partida de l'Ofrena igual ens tenim que plantejar arrancar de un poc mes amunt.

Però que vaja...ningun problema.