divendres, 1 de juny del 2007

40 Anys de "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

Hui es cumplixen 40 anys de la publicació del octau disc en la carrera de Els Beatles i el que és considerat l'obra maestra del grup britanic, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

Portada del disc


Aquest disc, va suposar tota una revolució en la industria de la música per moltes raons. Va ser el primer disc que va incloure les lletres de les cançons, el primer que va traure lp's de colors,... a mes d'inclure cançons tan conegudes i tan identificatives de la segona etapa dels beatles com With a Little Help from My Friends, Lucy in the Sky with Diamonds o la que dona nom al tot el treball

El disc, a mes, amaga cantitat d'històries, de les quals, contaré alguna coseta.

El disc és una obra conceptual, on totes les cançons estan unides unes a altres i totes juntes formen una història i en el que van invertir 700 hores de gravació -quan el primer disc que van gravar, ho van fer en un dia-.
La primera idea era que s'anomenara Dr. Pepper, però com que als EEUU existia/existix una beguda de cola amb eixe nom, no ho van aconseguir pel tema dels drets.

La portada també té la seua història, com us podeu imaginar. Tots els personatges que apareixen a la portada van ser triats per Els Beatles i proposats a la companyia. Aquesta, va tindre que posar-se en contacte amb tots els que encara vivien i amb els familiars dels que havien faltat, per demanar-los el consentiment.

Possiblement, la cançó mes famosa del disc siga "Lucy in the Sky with Diamonds", escrita per John Lennon i que, amb les inicials de LSD, sempre ha estat baix la sospita de que era una referencia a la droga que Els Beatles consumiren.


.