dimecres, 21 de març del 2007

La "America's Cup"

Ahir va tindre lloc un d'eixos actes que a mi tant m'agraden. Ni mes ni menys que el bateig del nou veler del "Desafio Español" que ha costat 60 milions de € i que, segons alguns mitjants de comunicació, "debe defender los intereses de toda España en la America's Cup". I allí estaven per a la foto, com no, l'alcaldesa de Valencia i el nostre honorable President de la Generalitat, a banda de la Reina Sofia - madrina de l'embarcació - i el Ministre de Administracions Públiques (així que imagine que aquesta vegada repartirem entre tots els espanyols).
.
I com sempre em passa en aquestos actes, m'assalten varis duptes i em toca fer alguna que altra reflexió....
.
Algú pot explicar-me que es el Desafio Español ?. Algú pot explicar-me en que consisteix la Copa America ?. I sobre tot, algú podria dir-me quin potser el porcetatge de espanyols interesats en tot aquest muntatge per tindre que fer front a un projecte de 60 milions de € ?.
.
Algú sabria calcular a com eixim aquesta vegada els valencians, despres de repartir-mos els 4 milions de € que va costar la presentació de Fernando Alonso a Valencia i els 12 milions de portar a "Su Santidad" ? Per a traure els que ens costarà finalment la Copa America tindrem que fer un Master, menys mal que Canal 9 estarà ahí per a fer-mos-ho oblidar, alabant tots els beneficis que ens reportarà.
.
Al remat, no mire tant la "perra" pel que ens puga costar cada història d'aquestes, sino pel que es podria fer de profit amb tots eixos milions. Si els valencians tinguerem acces als contes de la Generalitat....ens tirariem les mans al cap.
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Quiles, No tinc ni idea l'unic que se es que despres de tot el rebombori, han aplaçat la regata inicial 2 o 3 dies ja, que es suposa que tenia que ser la inaugural per falta de Vent, jejeje, I si ara li pega a l'oratge per no fer vent? Que fan? Al meu treball venen molts camioners de Valencia del Port, i diuen que estan fins al Gorro de la Copa America. Que les han llevat terminals de Carrega de Containers, que han de passar controls, que les han deixat un caminet de pedres per a entrar i eixir i si es creuen dos camions no caben, molt mes, Vamos per a ells que son d'alli, un desastre.

Jo no tinc ni idea se el que em diuen.

Silvano.

Anònim ha dit...

Jo també m'agradaria saber que es això de la Americas CUp, i quin benefici tindrà la població valenciana amb açò. Com molt be has dit, entre el Papa, Alonso (d'aixó no sabia res) i ara la Americas Cup, anem apanyats. Que baixen els preus dels pisos i que es deixen de tanta xorrada!!

Kukat

Anònim ha dit...

Pos este matí he sentit en el canal blau que volen fer nosequé semblant en alacant....

The Vaquerman

Anònim ha dit...

La America's Cup es la competición de vela mas antigua que se celebra en el mundo, el impacto economico es casi comparable al de un mundial de futbol o al de unas olimpiadas, aunque, claro esta, aqui en España la mayoria de gente no tiene idea de que es.

Solo señalar que el presupuesto del Desafio Español, (que es uno de los sindicatos que han desafiado al defensor por el trofeo) es de 60 millones de € para los cuatro años y que yo sepa ninguno de ellos nos ha costado dinero de nuestros bolsillos.

Bueno tal vez la parte de patrocinio de la Comunitat Valenciana, que creo que son cuatro millones, pero, prefiero que se lo gasten en esto que no en vallas publicitarias, o haciendo arroz para los guiris en Trafalgar Square.

Davy Jones