dimecres, 22 de gener de 2014

Amb Catalunya Ràdio ja m'han tocat.... la fibra

Anit a les 20.00 h. van tallar les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià, i aquest matí quan m’he assabentat per Facebook, me s’ha caigut l’ànima al peus, perque m’han arrevatat part de mi, a banda de ser l’últim reducte que ens quedava per escoltar la nostra llengua.

En qüestió de tres anys, els polítics que ens governen -i que no entraré a valorar- ens han privat de la Ràdio Televisió pública de Catalunya, de la Ràdio Televisió pública Valenciana.

On volen aplegar? A deixar la 1 i La2, amb el NODO pel dia i la Carta d’Ajust a la nit? I la TDT per a Intereconomia i Popular TV, amb pelis de vaqueros?.  La propera mesura quina será? Llevar la línea en valencià de les escoles, supose… Açò dona asco, o com diuen els catalans, AÇÒ FA FÀSTIC.

Una d’eixes “cosetes” que li donen sentit al meu dia a dia consisteix en gitar-me, i pillar la son, escoltant la ràdio al llit, la ràdio en català.

Imagineu-vos, els que us dormiu cada nit llegint el vostre llibre preferit, que us llevaren els llibres d'Enric Valor i us donaren a triar entre llibres sobre la monarquia…. Això o res.

Sóc un malalt de l’esport –El Club de la Mitjanit, Tot Gira-, del Barça –La transmissió d’En Puyal-, de l’humor a l’esport –El Perepunyetes, Problemes Domèstics-, però també escolte altres programes a la matinada –Els Ignorants- o mentres vaig en el cotxe –El matí de Catalunya Ràdio, Catalunya Vespre-. És la meua emissora de ràdio per defecte, i és que tinc certa debilitat pels catalans… els admire i en certa manera els envege per com s’identifiquen amb el que és seu i ho defenen com allò que és, el seu.

Ara em queda la COPE (Radio Montaña) i RNE (Radio Ibi), així que m’hauré de posar les piles per seguir escoltant la ràdio en català, perquè em negue a escoltar el que m’imposen.

Em buscaré un telèfon d'eixos que val per a tot, i el que menys importa és si val per telefonar, em posaré “datos” i escoltaré Catalunya Ràdio per internet, això si no la tanquen o ens posen un “cortafuegos” anticatalans en tots els ordinadors i mòbils del País Valencià.

El dit, que tot plegat dona asco i estic fins als cataplins, de que ens facen retrocedir un dia rere altre fins als temps de Franco, cap a “una Patria unida, grande y libre ¿¿??” llevant-nos llengua, identitat, sanitat, educació, poder salarial, i tantes altres coses més que tant ens ha costat aconseguir, per tal que tots siguem tontets i ens estiguem calladets.

Tal vegada el que hauría de fer és tirar foc i merda per la boca contra els que ens governen, però ni dec fer-ho, ni solucionaria el problema. Ja faré altres coses que m’ompliguen més i em valguen per lluitar pel que és nostre.

Per exemple, perdre la PU.. costum de dirigir-se a un desconegut en castellà. Ara SEMPRE en valencià. O, com he dit abans, escoltar la ràdio per internet.

No entraré en política, però els ha eixit un altre gra al cul.

 
Us pose els enllaços dels articles de vilaweb on s'informa de tot este tema i per descomptat, l’enllaç a CATALUNYA RÀDIO i TV3.


 

3 comentaris:

Josep Bernabeu ha dit...

Vicent, subscric completament tot això que expliques, tens tota la raó. És incomprensible que en el segle XXI passen aquestes coses. Ara bé (sense ànim d'ofendre a ningú), bona part de la culpa de tot això que passa la tenen els mateixos valencians que durant una montonà d'anys han tolerat situacions i coses que mai haurien d'haver tolerat ni han defensat suficientment la seva llengua i la seva cultura. I no oblidem tampoc que els valencians són els que han atorgat amb els seus vots les majories absolutes que ha aconseguit el PP, un partit que menysté la nostra llengua i continuarà fent tot el possible per extingir-la. Ho ha fet a les Balears i ara al País Valencià. I a Catalunya també ho ha intentat però mai ho ha aconseguit. La raó? Doncs que a Catalunya la llengua, el català, no és toca, és innegociable. Al PV, en canvi, mai s'ha tingut aquesta consciència nacional de defensar lo propi per damunt de tot. Si la cosa continua aixina d'aquí a quatre dies el valencià serà totalment minoritari, un idioma de vells. El PP està aconseguint el seu propòsit, que el castellà sigui la llengua de la majoria. La desaparició de TV3 i Catalunya Ràdio del PV respon, en el fons, a aquesta estratègia. Salut!!

Vicent Quiles ha dit...

Bon dia Josep, tens tota la raó, no ofens a ningú.
Per posar un exemple: Quan anaven a tancar RTVV va ser flagrant. Els treballadors se'n van recordar de l'Estatut d'Autonomia i de la nostra llengua quan veien que el vaixell s'enfonsava amb ells dins i es quedaven sense el seu lloc de treball. Abans s'ho havien passat tot pel forro.

Anònim ha dit...

El preu que han de pagar aquells que abandonen la política és ser governats per les pitjors persones possibles.

Gandhi.