dijous, 16 de juliol de 2009

Els millors anys de la nostra vida

.
"Els millors anys de la nostra vida", és el programa nocturn d'esports de Catalunya Ràdio, programa que m'agrada escoltar cada nit abans de dormir-me, malgrat que cada dia em resulta més difícil. Anit, em vaig assabentar que demà emetrà l'últim programa de la seua trajectòria després de quatre anys ininterrumpits. Una llàstima.

El vici de la ràdio esportiva nocturna em ve de llarg, però l'adicciò a Catalunya Ràdio me la va provocar el programa "No ho diguis a ningú" presentat per Jordi Basté i que, quan es va anunciar que es deixava d'emetre em pensava que s'acabaven els programes d'esports a la ràdio, entre altres coses perque tenia moltes experiències viscudes en ell.
Aleshores, solia participar molt per mail al programa, consursos, opinions,... fins al punt de guanyar fins a tres sortejos (pilota signada pels jugadors del Barça i de l'Espanyol, abans d'un derbi, inclos) i ser entrevistat pel mateix Jordí Basté, al març de 2001, gravació que encara conserve.

Després d'alguna temporada fent proves a Catalunya Ràdio amb distints programes, van parir "Els millor anys de la nostra vida". Un programa diferent, amb més participació encara si cal, que barrejava les típiques entrevistes i actualitat diaria amb les tertulies esportives, el millor de tot el programa, amb tertulians com J. Mª Minguella, Sergi Bruguera, Oscar García, Ramón Besa (El Pais), David Bernabeu (Cuatro) i Alex Santos (EFE).

Us contaré altra anècdota amb Alex Santos.
Alex Santos és periodista de l'Agència EFE. El seu dia a dia, com la majoria dels tertulians, és trobar la noticia a Can Barça, "codejant-se" amb jugadors, directius i tota mena de personatges relacionats amb el Barça. A més ha escrit uns quants llibres sobre el Barça i el seu entorn.
Un dia, en la tertulia en la que participava, el presentador, Bernat Soler, va nomenar que Alex tenia un bloc. El dia que ho vaig recordar, vaig entrar a llegir-lo i en un article que em va cridar l'atenció, vaig fer un comentari.
Al dia següent, ja m'havia contestat. Però no sols m'havia contestat. Ho va fer a les 3:53 h de la matinada, i pel que em dia al comentari, em vaig adonar que abans de contestar, s'havia mirat el meu bloc per saber qui era i a qui li contestava. Tot un crack.
.

4 comentaris:

Josep Bernabeu ha dit...

Hola Vicent, segur que Catalunya Ràdio substituirà Els millors anys de la nostra vida per algun altre programa esportiu semblant. De totes formes, també et recomane el Tu diràs que fa JOan Maria Pou a RAC1 d'onze a una de la nit. De fet aquest programa és le mateix que feia JOrdi Basté, primer amb el nom de No ho diguis a ningú a Cat. Radio, i després amb el nom de Tu diràs a RAC1. La única diferència és que ara no el presenta en Basté, que la darrera temporada ha passat a presentar un programa matinal.

Vicent Quiles ha dit...

Moltes gràcies Josep.
Quan en Basté va passar a RAC1 vaig voler seguir-lo i em vaig posar en contacte amb l'emisora perque em diguera quin era el punt del dial on podia sintonitzar RAC1 a la provincia d'Alacant.
Em van contestar que lamentablement encara no era possible sintonitzar-la a Alacant però que tot aplegaria.
A hores d'ara no sé si ja ha aplegat.
Seguiré intentant-ho.

Josep Bernabeu ha dit...

Si vols pots escoltar el programa Tu diràs per internet (http://www.rac1.org/)a través de l'opció ràdio en directe a partir de les 11 de la nit.

Vicent Quiles ha dit...

Moltes gràcies, Josep.