dimarts, 8 de juny del 2010

El club Bilderberg i la crisi que ve

.
La setmana passada es va reunir a Espanya el Club Bilderberg, nom que no havia escotat mai fins el divendres quan, fent zapping, vaig tindre que deixar de costat el DEC i el Sálvame de Luxe, programes culturals "donde los haya", per enganxar-me a l'entrevista que estaven fent-li a Daniel Estulin, gran coneixedor del tema.

El Club Bilderberg -títol que ve del que és generalment reconegut com el lloc de la seva primera trobada oficial en 1954: el Hotel de Bilderberg, en Oosterbeek (Holanda)-, és una conferència anual a la qual només es pot assistir mitjançant invitació. Compta amb prop de 130 convidats, la majoria dels quals són persones considerades d'influència en els cercles empresarials, acadèmics i polítics, vaja, els que tallen el bacallar.

El grup es reuneix una vegada a l'any en complexos de cinc estrelles d'Europa i Amèrica del Nord, on la premsa no té cap tipus d'accés i a causa de la manera informal i privada de les discussions, és objecte de nombroses teories de la conspiració.
Enguany, l'exclusiu club s'ha reunit a Sitges, i entre els convidats estarà, entre altres, la Reina Sofia, que ja va estar convidada l'any passat i el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per ser el cap de Govern del país que acull l'exclusiva cita.
.
Es dona la circumstància que l'any passat la reunió va ser a Grècia, país que mesos després ha acabat com tots sabeu.
Enguany, la conferència tenia com un dels punts forts, l'estudi de la situació dels països PIIGS (sigles en anglés de Portugal, Itàlia, Irlanda, Grècia i Espanya), veurem si no acabem tots igual que Grècia.
.
Daniel Estulin va explicar, entre moltes coses interessants, que eixes reunions es paguen dels fons que té el club, però que la seguretat necessària desplegada, anava a càrrec del país anmitrió, és a dir, a pagar els espanyolets.
No estarien convidats per Zapatero per veure si ens tiren una maneta?
.
.....

Amb una maneta no tindrem prou, necessitarem una pala.

Anit em vaig enganxar de nou a un parell de programes per veure que aconseguia aclarir de totes les mesures econòmiques que estan agafant-se a Europa, i vaig arribar a la conclusió que el gros de la crisi encara està per vindre. Perque pensar o afirmar que la crisi comença ara igual és exagerat i sobre tot, seria una falta de respecte als que ja la pateixen des de fa mesos o anys, principalment per la falta de feina.
Espanya va anar a Luxemburg a presentar el seu pla i es va trobar que... estan molt bé, us felicitem per la valentia i les mesures preses, aniran molt bé per a 2010, però no són suficients per a 2011.
A més, es va trobar amb l'anunci d'un futur pla de restriccions per part del Regne Unit i sobre tot l'anunci del pla "anticrisi" d'Alemanya.
.
Pensava que el gros de la crisi està per veure perque encara no fa dos anys que la crisi es va fer "oficial" i ara les restriccions de la Zona Euro, van encaminades a que en l'any 2013, el dèficit púbic de tots i cada un dels països de la Zona estiga per davall del 3%. És a dir, encara no fa dos anys que estem en crisi i ja es mira a tres anys vista. Ja no val això de que en tal trimestre o semestre del proper any eixirem de la crisi, ja es parla en mires a tres anys.
.,
Alemanya pateix ara mateix un dèficit del 3,3 % i per tant no té a hores d'ara ninguna necessitat de aplicar restriccions, però els alemanys tindran el cap quadrat però no són tontos i hauran pensat "ens posem a l'altura de tots i apliquem restriccions o acabaran per xuplar tots del nostre pot".

Tots els experts que vaig escoltar anit estaven d'acord que havia que aplicar mesures i que tal vegada, les mesures adoptades eren encertades, però que el problema era que no era el moment més idoni per a aplicar-les ja que amb totes les mesures aplicades es frenaria -encara més -el consum intern dels països, autèntic motor per poder eixir de la crisi i que el millor seria començar a aplicar-les una vegada s'activara el consum intern i es veieren símptomes de recuperació.

El que està clar és que hi ha manteca per a temps.
.