dijous, 29 d’octubre del 2009

50 anys d'Astèrix

.
Recorde que de sagal, quan em passava per la biblioteca, devorava els llibres de Tintín i d'Astèrix. No tenien res a veure uns amb els altres, eren dos gèneres totalment diferenciats, però els dos m'entusiasmaven.

Ara, ja de major, he aconseguit reunir la col·lecció completa de les 23 aventures de Tintín, a més de varis souvenirs que he comprat quan he estat a Bèlgica i/o m'ha portat el meu amic Jan.
Però la peça que més estime és la moneda en plata que es va encunyar a Bèlgica en 2004 amb motiu del 75 aniversari de la creació del personatge de Tintín -10 de gener de 1929- i que em va enviar Jan.

Però hui el protagonista és Astèrix i tot l'irreductible poble de la Gàlia que complixen 50 anys. I per celebrar-ho, hui eix a la venda "El aniversario de Astérix i Obélix. El libro de Oro", l'entrega que fa 37 des que "Asterix el galo" començara la saga, de les quals tindré aproximadament la meitat, i que possiblement siga l'última aventura dels personatges creats per Albert Uderzo (82 anys) i René Goscinny.

Diuen els més adeptes que no és la millor aventura de les contades fins ara, però és que des de la falta de Goscinny (1977), els guions i els textos ja no són el que eren.

.

.

dimecres, 28 d’octubre del 2009

Remuntaran en el Bernabeu, però...

.
... quina manera de repartir alegria a meitat de setmana.

D'ací a quinze dies, posaran tota l'artilleria, amagaran la vergonya i remuntaran, però mentres tant, fins que tornen a jugar el proper dissabte... vaja "guasa".
.

dissabte, 24 d’octubre del 2009

La proposta per al cap de setmana: IV Fira de Tibi

.
Este cap de setmana Tibi celebra la "IV Fira de Tibi" amb tallers infantils, mercat medieval i l'actuació del grup de danses com a coses més destacades.

Us deixe ací el detall de tots els actes.



.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

40 donacions de sang

.
Era un 9 de desembre. Aquell dia em vaig presentar en la Casa de Cultura per saber que era allò de donar sang. Em vaig gitar a la camilla, vaig posar el braç i em vaig deixar fer. Em va agradar, o millor dit, no em va disgustar perque ara, cada tres mesos, si res no m'ho impedix, em presente a posar el braç.

Ahir, dotze anys -i 18 litres de sang- després, vaig complir la meua 40 donació. Això si que és motiu de satisfacció. Estic content.

.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

La Bola de Cristal cumplix 25 anys

.
6 d'octubre de 1984. Dissabte. 11 del matí. S'acaba la "carta de ajuste" i comença un nou programa, "La Bola de Cristal". Aquell dia ningú ho sabia o ningú s'ho pensava, però naixia un programa mite de la televisió.
La Bruja Averia, acompanyada per el Genio de la Cámara, Maese Sonido, el Hada Video i la Bruja Truca -los electroduendes-, ens marcaria a tota una generació.

El programa, que es va emetre fins al 10 de setembre de 1988, va servir de trampolí a personatges de la talla d'Alaska, Javier Gurruchaga, Pedro Reyes, Pablo Carbonell o Anabel Alonso, que ara tots coneixem, i amb motiu del 20 aniversari, es va publicar el llibre "La bola de Cristal" i un CD de 30 temes amb tota la música del programa. Santiago Auserón , Loquillo, Alaska, Los Rebeldes, Siniestro Total,... uuuffff, de quant en quant encara ens el posem en casa.

Si voleu recordar aquells temps, podeu veure el primer programa en la web de RTVE.
.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

Tercer Aniversari

.


Tres anys, més de 300 entrades i quasi 30.000 visites. Es diu prompte.
.
Moltes gràcies per estar ahí.
.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Exposició fotogràfica a Tibi

.
Hui s'inaugura a Tibi, l'exposició fotogràfica del II Concurs de fotografia "Tus rincones favoritos", que estarà oberta fins al 6 de Novembre.
L'exposició es podrà visitar al Centre Social Polivalent, de dilluns a divendres i de 9 a 14 h.

Si per una d'eixes, et passes a visitar-la, et trobaràs estes dues fotos meues del Pantà de Tibi.




.