dimarts, 29 de setembre del 2009

Madrid no serà olímpica

.
El proper divendres dia 2, es triarà en Copenhague la seu dels Jocs Olímpics de 2016 a la que opten Madrid, Rio de Janeiro, Tòquio i Chicago.
Sols em base en una dada per afirmar que Madrid no serà la seu escollida. Es molt simple. Tradicionalment el COI mai repetix continent en dues seus consecutives. Així que si els Jocs Olímpics de 2012 es celebren a Londres, Madrid no serà la seu escollida.

Si això ho sé jo, també ho saben totes les persones que estan darrere de la candidatura de Madrid, i imagine que molts dels periodistes i demés personal que dia rere dia, ens peguen la palissa de "Madrid 2016".
Imagine una vegada més, i des de la meua ignorància, que tot el que hi ha darrere són -com sol passar sempre- tot tipus d'interessos -personals, més que generals-. I com passa sempre, haurem d'esperar que divendres es confirme que Madrid no serà olímpica, passar com siga la "ressaca informativa" del dissabte i veure el diumenge com Madrid desapareix del mapa... fins a la candidatura de 2020?.

Si anem al que toca, possiblement Rio i Chicago, partisquen amb un pel de adventatges i jo personalment, aposte per Rio.
Té en contra els dubtes de ser un poble considerat "no ric", i per tant, si estarà preparat per a albergar uns Jocs, però a favor té el fet que mai s'han celebrat uns Jocs Olímpics a Sudamèrica, un fet molt a tenir en compte pels membres del COI que propugnen la "universalitat" dels Jocs.

Divendres s'acabaran les incognites i descansarem de Jocs Olimpics un parell d'anys.
.

divendres, 25 de setembre del 2009

Batman Begins

.
No solc parlar de cine en el bloc perque no soc gens cinèfil. Apenes veig cine, i sempre em decante per pel·lícules sense cap argument que puga dur a una posterior reflexió. Tot i així, alguna d'elles es queda a la meua memòria.

"Batman Begins", que la faran el proper diumenge en la 1, és una d'elles.
Res a veure amb la trilogia anterior, del Joker i companyia, i amb un repartiment de luxe, és una pel·lícula, per mi, molt més treballada i aconseguida. Personalment, la recomane.


PD.- Que em perdonen els verdaders cinèfils per la recomanació.
.

dilluns, 21 de setembre del 2009

CAMPEONAMOS

.
Donç si, ja som Campions d'Europa. I poc més que dir, perque el que li agrada el bàsquet i ha seguit el campionat, no cal contar-li res més i el que no li agrade, que li podem contar que li puga interessar?.

En quatre anys, esta selecció ha aconseguit algo -quasi- inigualable. Campions del món, Campions i subcampions d'Europa i subcampions olímpics.

L'any que ve toca campionat del món a Turquia. Vorem quins jugadors no es borren de la selecció ni apleguen lesionats, per valorar les opcions que tindrem per optar a les medalles.

Foto: Marca
.

diumenge, 20 de setembre del 2009

Ja toca "campeonar"

.
Com diuen per Iberoamèrica, ja toca campeonar, ja toca ser campions. Després de sis finals fallides, a la sèptima, ja toca acabar la feina i ser campions.
Finalment Sèrbia serà l'altre finalista, després de guanyar-se el lloc a la final davant Eslovènia amb pròrroga inclosa.
.
Sèrbia va ser la primera selecció amb la qué es va enfrontar Espanya i la primera pedra en la que va entropessar. Es una selecció que no acabava de comptar per a les medalles perque és una selecció molt jove, però ha demostrat que com no aprofite hui l'ocasió Espanya, difícilment els podran superar en el futur. Per a mi, és la selecció que dominarà el panorama europeu els propers anys.
.

Foto: Marca

Ara que ja estem a la final, he de dir que no confiava molt amb esta selecció des del principi. Sempre vols i esperes que a dia de hui estiga on està, guardant armes per disputar la final, però jo no tenia les mateixes sensacions que altres anys.
No m'agrada el seleccionador, Sergio Scariolo, i no entenc moltes de les decisions que ha pres, abans i durant l'Eurobasket.
Si has de seleccionar 12 jugadors, han de ser 12 titulars o quasi titular i no seleccionar jugadors que no intervenixen en tot un partit perque no estan o no creus que estan preparats.
No entenc perque s'emporta a gent com Raül López, que no ha fet una gran temporada -21 classificat com a base en valoració d'un total de 39 esta temporada, 11 classificat entre 19 bases espanyols-, o Victor Claver que sol jugar els menuts de la brossa, en lloc de pillar a Fran Vázquez, per posar dos exemples.
.
Per mi, la selecció és Pau Gasol i el reste. El dia que Pau decidisca descansar, com enguany ha fet Calderón -vaja si s'ha notat-, s'acabarà el fet de jugar finals. I no tardarà a passar, perque Gasol comença a estar per damunt d'estes competicions i si està a Polònia és per l'espineta que té clavada des de fa dos anys al no clavar l'última cistella de la Final de Madrid. Si hagueren sigut campions a Madrid, Gasol estaria a hores d'ara tirat a una platja de la Costa Blanca, firma que li paga per a fer-li publicitat.
.
Res, que després d'un bon dissabte que, per cert, va acabar amb cinc caragols al Atletico, espere escriure demà allò de CAMPEONAMOS.
.

dijous, 17 de setembre del 2009

Un llibre de fotografia

.
Ahir vaig aprofitar que baixava a Alacant, per comprar-me el llibre "Fotografia Digital Avanzada en Blanco y Negro" de John Beardsworth, un llibre molt recomanat en tots els foros de fotografia.
Em vaig encapritxar amb ell quan vaig llegir la recomanació en la web de fotografia Xataca Foto, però al buscar una imatge per il·lustrar el post, m'he trobat el llibre en molts altres llocs.

Com diu el títol, és un llibre de fotografia digital en blanc i negre, que descriu tots els processos des de la captura fins a la impressió, passant per tots els tractaments i edicions possibles amb Photoshop CS3, per traure-li el màxim rendiment possible a cada fotografia.
La presentació està molt bé i les 192 pàgines prometen. Segur que alguna cosa traurem de profit.
En fer algun "experiment" amb bon resultat, el penjaré en la galeria que tinc a Flickr. Per cert, la visiteu de volta en quant?.
.

dilluns, 14 de setembre del 2009

Fotos de Festes 2009

.
Bueno, pues ja podeu trobar les fotos de Festes en la pàgina de fotos. Enguany n'hi han menys, com és obvi.
Si algú vol colaborar i enviar-ne alguna més, sols teniu que enviar les fotos a viquimi@hotmail.com o passar-me un cd, pendrive,...



Les fotos de Simbad i els Marinos també estan penjades.
.

dijous, 10 de setembre del 2009

Exposició fotogràfica de la Fira de San Isidro

.
El proper dilluns comença d'Exposició del III Concurs Fotogràfic de la Fira de San Isidro i que s'allargarà fins al dia 25.
.
Ací us deixe el cartell que ja podeu trobar en molts aparadors del poble.

.

dimarts, 8 de setembre del 2009

Tornant a la rutina

.
Ahir va ser la tornada a "la rutina". Una tornada un tant estranya, perque va durar un matí, per a alguns mig matí, i altres encara estaven de vacances. Qualsevol excusa és bona en este poble... i que dure.

El cas és que després d'un matí de voler posar-se al dia i no poder, prompte es fa l'una del migdia, a córrer que passa la Vuelta pel cantó de dalt. Xiu, xiu, xiu,... ja han passat?, joer, ale, torna a arreplegar que després tornaran a passar.

A dinar a la caseta, que passaran per la vora. Per a dinar, gaspatxos, per si algú pensava anar-se'n a pujar costeres per Catí, que s'ho lleve del cap,... quina rutina.

Que ja estan per Ibi !!, els apers al coll com si anàrem a la platja i a veure passar la Vuelta.
40 motos de la Guàrdia Civil, 41, 42, 43, 44,... ja venen els corredors, Xiu, xiu, xiu,... ja esta? no queda ningú més? I les motos?, ja m'he descomptat. Cap a la caseta a veure els quatre últims kilòmetres... que esgotadora esta rutina.

Per a finalitzar el dia, disgust amb el bàsquet -el rutinari haguera sigut que Espanya guanyara- i nou programa de ràdio per dormir.
Ja s'ha descobert el pastel de les nits de Catalunya Ràdio. Pere Escobar i Bernat Soler han fet un "trueque" a l'estil Ibrahimovic-Eto'o. El primer passa de les retransmissions de futbol de TV3 al lloc deixat pel segon, amb el nou programa "El Club de la Mitjanit". El segon deixa Catalunya Ràdio per pillar el relleu al primer en les retransmissions de futbol a la televisió catalana.

A veure si hui tenim més sort i anem pillant-li el fil a "la rutina".
.